vineri, aprilie 24

Pasiunea te omoară

   Auzisem pe undeva zicala asta, dar nu mai sunt exact sigur pe unde anume. Bine, eu nici acum nu cred că pasiunea mea pentru biciclit ar putea să mă omoare. E oarecum imposibil. M-au lovit deja 3 mașini și… I’m still cycling! Dar cred că am trecut foarte aproape pe lângă moarte… deși iar nu sunt sigur.
   Vara trecută am încălecat pe o șa, apoi cu tot cu șa m-am urcat într-un vagon de tren și am coborât la Sinaia. De acolo am început să urc prin pădure, ținta fiind Cetatea Râșnovului. Plănuiam să merg prin pădure până la Râșnov.
   Mi-am făcut un traseu, l-am încărcat în telefon, m-am asigurat cu camere de schimb, pompă și ceva mâncare și am pornit la drum. Prin pădure, acolo unde toți copacii arată la fel, am pierdut marcajul de câteva ori, mi-am vomitat plămânii din cauza pantelor mult prea abrupte pe care trebuia să le urc, am reușit să mă umplu de noroi… Dar în final am ajuns în Râșnov. Pe măsură ce mă apropiam de oraș, tot întâlneam semne ce mă avertizau să nu hrănesc animalele sălbatice. Dar eu nu aveam de gând să hrănesc animalele sălbatice, pentru că aveam doar 3 sandvișuri în rucsac. După ce că aveam puține, să le mai dau și lor? No way! Așa că treceam nonșalant pe lângă panouri, concentrându-mă pe a nu mă pierde iar prin pădure. Pentru mine era clar, cu cât sunt semnele mai dese, cu atât sunt mai aproape de oraș.
Little did I knew…
   Reușesc să ies din pădure cu cel puțin 3 kile de noroi în plus. Într-o inspirație extremă, îmi curăț doar puțin furcile de noroi, cât să se poată învârti roțile și-mi continui drumul până ajung la o fântână. Abia acolo m-am oprit ca să curăț mai bine bicicleta.
   În timp ce frecam de zor, un localnic ajunge la fântână și văzându-mă plin de noroi, întreabă:
-No, dar… de unde vii matale?
Îmi trag puțin sufletul și-i explic omului cum am intrat eu în pădure pe la Sinaia și cum am mers printre copaci și pe poteci până aproape de Râșnov…
-No, dar nu ți-e frică de ursi? Mă întrebă din nou localnicul…
-URȘI?! Pe aici sunt… URȘI?!? Vorbești serios?! Sunt URȘI?!   Probabil că în felul acesta poate să mă omoare pasiunea mea. Dacă s-ar putea să nu mai fie urși… aș fi așa de fericit… căci traseul este absolut superb. Atât de superb încât am și uitat să pornesc camera până pe la cabana 3 Brazi.

3 comentarii:

Dragomir Alis spunea...

Ce nu stii nu te omoara!bravo!

Dragomir Alis spunea...

Ce nu stii nu te omoara!bravo!

armin spunea...

Aproximativ corect...

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori