marți, septembrie 3

Despre oameni și câini

   Încă un om este omorât de câinii vagabonzi (aici)… Mai rău este faptul că era vorba de un copil de doar 4 ani. Este tragic… este regretabil. Iar dacă iese în față vreo organizație de tipul „Salvați-l pe Lăbuș” care să încerce să ia apărarea acestor animale semi-sălbatice, atunci toți membrii acelei organizații merită să fie uciși cu pietre!
   Acel copil de doar 4 ani nu avea cum să provoace animalele! Nu există nicio scuză! A fost atacat fără vreun motiv anume. O haită de maidanezi, condusă de un răhățoi ceva mai agresiv i-a curmat viața pentru a-și manifesta pornirile animalice.
   Câți oameni trebuie să mai piară în colții maidanezilor până ca nesimțitul de la primărie să decidă exterminarea lor? Câți Oprescule, câți? Ești prea ocupat cu glumele proaste?
   Pe cuvântul meu că nu am absolut nimic cu animalele de companie. Mi-aș lua și eu un câine… dacă aș avea suficient spațiu în casă! Dar nu am! Dar nu am să accept niciodată ca viața mea să fie amenințată de niște animale semi-sălbatice! Am scris-o de mai multe ori online, o mai scriu încă o dată:
   Eu plătesc taxe! Cu banii mei, Oprescu construiește un trotuar lângă un bloc. Un anume cetățean – de regulă pensionar – iese în fiecare zi și dă de mâncare unui maidanez ce se învârte prin jurul blocului și deseori doarme pe trotuarul construit de Oprescu din banii mei. Zilele trec și văzând că-i rost de mâncărică, lângă acel maidanez se mai strâng încă 6-7, iar cetățeanul ce le dă de mâncare, în loc să se oprească, le mărește norma de hrană! Maidanezii mănâncă fericiți, se pișă pe colțul blocului și astfel percep acel colț ca fiind teritoriul lor! A doua zi, eu trec liniștit pe bucata de trotuar pentru care am plătit în drumul meu spre casă… doar că… având în vedere că le-am încălcat teritoriul, sunt atacat… fără motiv. E corect? Eu trebuie să anticipez că acel colț de bloc este sub controlul strict al unei haite de maidanezi și trebuie să traversez strada ca să-mi salvez viața, nu?
   De ceva vreme eu am declarat război maidanezilor. Nu aștept să fiu atacat! Atac eu primul. Nu rămân indiferent la PET-urile de 5L tăiate și umplute cu apă, le răstorn cu mare eleganță. Când surprind un pensionar ce hrănește animalele, îl abordez politicos și-i explic că face rău societății prin faptele sale – niciunul nu m-a ascultat, toți m-au tratat urat… au devenit agresivi, verbal și fizic… fără să se gândească o clipă la diferența de vârstă.

   Până ce fiecare dintre noi nu are să ia atitudine, nu are să se schimbe nimic. Dacă vrei un oraș civilizat, ia atitudine

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori