luni, februarie 11

Adresele de mail „rușinoasă”


   Cei din generația mea au ajuns pe internet cam prin preajma vârstei de 14-15 ani. Tot cam atunci a venit și prima adresă de mail. Iar prima adresă… aproape sigur era una pe care azi ți-ar fi rușine să o dai cuiva… pentru că arăta oribil… blue_power_horse1983… sau cine știe ce altă, prostie.
   Nu te entuziasma, aia nu a fost prima mea adresa de mail, arăta altfel, dar tot mi-e rușine cu ea astăzi. Dar adresa aia încă este folositoare la ceva. Pe lângă faptul că o pot folosi ca să mă înregistrez pe diferite site-uri relativ ciudate, nu pe site-uri cu pornache… ba da, fix acolo! Pe cine păcălesc?
   Dar în ultima vreme, adresa aia rușinoasă a devenit utilă la altceva… Pe mine unul mă deranjează foarte tare spamurile. Mesajele alea enervante… am filtre, m-am dezabonat de la toate porcăriile la care nu m-am abonat niciodată, dar tot primesc… Dar pe alea le accept, sunt răul necesar, dacă vrei să o arzi aiurea pe net, trebuie să accepți și așa ceva.
   Problema mare este că ai noștri dragi părinți s-au informatizat… și-au luat telefoane inteligente, și-au făcut conturi pe rețelele sociale și au început să ne bombardeze cu mailuri ce conțin poze cu pisici sau prezentări ppt cu chestii, pe care ei le consideră a fi amuzante.
   Fix la asta devine utilă adresa aia… Când mai vine vreun „old-timmer” și-ți cere adresa de mail… când tu te uiți la el și-l vezi… și știi că e genul de om care umbla cu internet explorer… și nu folosește rotița de la mouse, preferă să prindă bara cu cursorul și să o tragă în jos… Ei bine… atunci când îţi cere adresa de mail, te uiți în ochii lui/ei și fără să clipești… îi dai adresa rușinoasă!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori