marți, august 21

Halucinant


   Folosindu-se probabil de celebra zicală „Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă și în traistă!”, cel mai fericit om din România, prea-fericitul și mult prea-iscusitul Daniel a decis: își deschide afacere! Și-a înființat un departament a cărui sarcină exclusivă este să administreze cimitirele! (link)
   Mergând pe principiul „Da ce? La hotel nu plătești? Plătești, cum să nu plătești!” mult prea-fericitul a decis să înceapă taxarea somnului de veci! Primul obstacol: eliminarea cimitirelor private! Poate mult prea-fericitul este pe recepție, am un sfat… nu te pune bre cu prea-cuviincioasa Oana ori cu mă-sa, căci acești doi draci împielițați care fură din avuția bisericii îţi vor pava drumul către pierzanie… cu bani, evident!
   Cum nu prea are cum să-i forțeze pe acești draci să-i plătească tribut, mult prea-fericitul Daniel a decis să le impună preoților să nu mai ţină slujbe de pomenire dacă defunctul este îngropat într-un cimitir privat. Practic, nu dai banu’? Nu-ti cântă popa! Bine, nu putem spune că e ceva neobișnuit, dacă ne gândim că odată ce intri în biserică de mână cu viitoarea ta nevastă, ori viitorul șot și-l acostezi pe „părinte” spunându-i că vrei să faci nuntă în biserica lui, ești lovit în moalele capului de un preț exorbitant. Da ce vrei? Te așteptai ca dragostea lui Dumnezeu să fie gratis? Ha-ha! Ce nebun mai ești și tu!
   Unii ar crede că totul se oprește aici, greșit! Mult prea-fericitul a lansat un alt îndemn… către toți popii și toate bisericile din România: deschideți-vă firme de pompe funebre! Iar următorul pas după, ar fi: „nu-ţi cumperi sicriu de la mine? nu-ţi cant la înmormântare!”
   În fond și la urma urmei, care-i problema voastră? Scrie în biblie „Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă și în traistă?” Scrie! Atunci ce paştele vostru mai vreți? Scoateți banu și plătiți, voi nu știți că rugile nu urcă la cer decât dacă-ţi plimbi curul într-o limuzină de lux? Păi aia cu ce bani să o cumperi? Voi nu știți că rugile nu urcă la cer dacă nu ai 4 kile de aur pe tine? Păi de unde bani? Hai… repejor, toată lumea, vreți să dormiți somnul de veci ocrotiți de Dumnezeu? Ei bine… asta costă!
   Dar oare v-am povestit că biserica cere abolirea zilelor de 1 și 8 martie pe motiv că reprezintă o sărbătoare păgână? (link)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori