joi, aprilie 26

Biresica-ca cea Sfântă


   N-am mai văzut de mult un sondaj de opinie care să ne arate, încă o dată, pentru a suta mia oară, că românul de rând are încredere întâi în Biserică și apoi în Armată și cam atât.
   Deci avem încredere oarba în Biserică, căci ea ne scapă de belele, ea ne dă de mâncare… ea e alfa și omega la un loc. Băi, dar cum zeii și dumnescreşterea ei de treabă se încred toți în Biserică când feţele luminate cheltuiesc banul public pentru a-și cumpăra limuzine care mai de care mai luxoase? Bine, ce-i drept, nici ei n-au exagerat când le-au cumpărat… le-au luat fără trapă… dar nu din cauza că ar fi fost prea scumpe cu trapă, nicidecum, ci pentru că… Așa a vrut Dumnezeu! Mai are rost să vorbim despre Catedrala Mântuirii Banului Public? Catedrala ce va avea în componenţă câteva hoteluri, câteva restaurante… pentru că, nu-i așa… dacă i se face foame ori somn lui Dumnezeu, nu? Sau despre cum o fi să porți pe tine 7 kile de aur și să sfătuiești oamenii să-și doneze averile către cei săraci?
   Dar să lăsam Danielului ce-i al Danielului, căci așa este voința Domnului, întru mărirea și mântuirea sufletului… Amin! (baga banu!) Preoții ăștia tineri, care fac ei facultatea de popi și ies de acolo… popi… iar mai departe primesc, de la bunul Dumnezeu, o parohie unde se duc și încep să încaseze bani de la enoriașii ce vor ori să se boteze, ori să se căsătorească ori să se îngroape, pentru că… nu-i așa… așa a vrut Dumnezeu… în ei câtă încredere să avem? Maximă, nu?
   Ei bine, aceste sfinte fete bisericești nu pot ajunge chiar așa de ușor „la ciolan”, sunt niște reguli, niște cerințe minime de îndeplinit. Printre ele se afla și obligativitatea de a fi căsătorit. Păi… nu poți fi popă iar noaptea să umbli după fete în sat, nu? Deci trebuie să ai nevastă! Și cum faza cu preoția e o mică afacere în ziua de azi, sfinții părinți au decis să-și ușureze un pic munca… și așa s-a născut… mare atenție: cetarea-crestina.org!!! De la ce vine ORG? Ei hai… să nu exageram… de la orgie, evident. Acest minunat site oferă posibilitatea tinerilor aspiranți la titlul de popă cu parohie de a-și găsi femeia fără de care nu primesc „ciolanul”. Și după ce o cunosc pe site, o duc „în faţă Domnului” iar acolo jură că o iubesc și o vor iubi până când… se găsește alta, cel mai probabil.
   Păi cum Paştele Mă-sii să mai ai încredere în astfel de șarlatani?! Cum?! Cât despre faza cu „să faci ce zice popa nu ce face el”… hai să fim serioși încă o dată… dacă el la seminarul de taici a învățat cuvântul sfânt atât de bine încât se duce și minte în faţa tuturor… cum poate el să prezinte orice fel de încredere?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori