duminică, ianuarie 1

Una albă și una neagră


Încep cu cea albă:
   Căutam disperat un taxi și nu-mi răspundea nimeni sau nu exista nicio mașină disponibilă. Atunci m-a salvat Adina – o expertă în găsirea taxiurilor. Țin minte și acum că a sosit la 2 minute după ce a făcut comanda, m-a așteptat frumos în colţul străzii și m-a dus negreșit acasă. Pe vremea aia cele mai comune taxiuri erau Solenzele… ăla era un Mercedes clasa E un pic mai vechi! Când l-am văzut m-am gândit instant că mă stoarce de bani, dar înainte să mă urc i-am văzut tariful pe portieră, tarif ce era identic cu cel inscripționat pe Solenze.
   M-a dus acasă, nu m-a ținut inutil de vorbă, nu m-a plictisit cu prostiile lui și-n plus… cursa făcea cam 62.000 lei vechi și țin minte că aveam doar trei hârtii în portofel, una de 50.000 una de 10.000 și una de 500.000! N-avea să-mi dea rest la 500.000 și mi-a luat doar 60.000 pentru cursa aia… Am rămas de-a dreptul și de-a stângul interzis… nu-mi venea să cred.

Cea neagră:
   S-a întâmplat fix azi… când din nou căutam un taxi… tot în disperare. Dispeceratele erau ori închise, ori toți șoferii se înțeleseseră cu dispecerele să nu preia comenzi… și dacă nu se înțeleseseră, șoferii oricum nu preluau ei comenzi, pentru că dacă vine la comanda e obligat să pornească aparatul de taxat.
   Am ieșit în stradă și am căutat un taxi… din 100 de mașini ce treceau pe lângă mine doar 5 sau maxim 6 aveau becul roșu aprins, restul toate pe verde și cu „clienți” înăuntru. Într-un final am oprit și eu o mașină… mi-a cerut 40 de lei pentru o cursă ce în mod normal ar fi făcut 12 sau maxim 14 lei.
   Toți erau șpăgari ieșiți pe străzi „la vânătoare”, nimeni nu voia să pună aparatul… ba mai mult… li se părea că este dreptul lor să nu pună aparatul în seara de Revelion… pufneau în râs când le spuneam să pună aparatul… cum adică să pună aparatul? Cine a mai văzut așa ceva??
   Eu aș vrea ca RATB-ul să se unească cu Metrorex-ul și să-i stârpească pe gândacii galbeni ce ne poluează viața… deja au înființat liniile de noapte, dacă mai dezvoltă rețeaua un pic n-o să mai circul decât cu transportul în comun… pe cuvânt!

2 comentarii:

diversediversificate spunea...

Brrrrrrrrrr! Mi-ai amintit de ziua in care trebuia sa ajung de la Universitate la Foisorul de Foc. Nu era mare distanta , dar chiar nu puteam sa ma orientez...habar n-am de ce. In fine, am constatat ca m-a plimbat nenea cu taxiul de 3 ori pe aceeasi strada si m-am cam certat cu el. In concluzie , am coborat,i-am platit si tot pe jos am ajuns unde trebuia.

armin spunea...

sunt niste nenorociti! cand vad ca nu prea stii locurile mereu gasesc ei o "lungitura" doar sa fie cursa mai lunga... niste nenorociti!

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori