joi, ianuarie 5

Misiune Imposibilă 47


   Bine, toată lumea a văzut filmul, după care m-am dus și eu să-l vad. Wohaa… foarte frumos filmul de altfel, doar că este mult prea exagerat, poate ajunge totuși la partea 72… cum ar fi?. Bine, e făcut de americani, pentru americani, deci e de înțeles. Dar sunt câteva faze extrem de ciudate:
   În primul rând filmul e produs de Tom Cruise, care mai e și actor principal și încă nu știu cate chestii… tipul devine un fel de Sergiu Nicolaescu. În filmele lui, el joacă toate rolurile… chiar și reculul de la pistol e jucat tot de el, așa o să ajungă și Cruise.
   Apoi e modul în care aleargă Tom Cruise… pe cuvântul meu că e extrem de ciudat… are mișcările copiate după un atlet, dar le execută într-un mod… ilar.
   Prima chestie aruncata doar de dragul spectacolului e infiltrarea în Kremlin. Kremlinul e singurul loc de pe Pământ unde nici muștele nu intră fără ca „ochiul din cer” să știe că au intrat. Aia e o prostie, nu au ăia doar un detector de metale și un aparat care scanează o legitimație la intrare, dar mă rog. Aș vrea să văd și eu un film în care chiar se întâmplă ceva plauzibil, fură cineva ceva rachete de la o putere nucleară ce le păstrează încuiate într-un dulap IKEA, ca de exemplu… bine, n-o să zic Franța, deși la asta mă gândesc.
   Dar mă rog, SUA și Rusia, inamici pe viață, cea mai mare temere, războiul nuclear, ăla fura valiza și lansează o rachetă. Mă rog… de dragul spectacolului… să zicem… deși nimeni nu păstrează valiza aia într-un dulap… înafara de francezi, evident, cărora le e frică să nu împuște din greșeală cerul care, rănit grav, va cădea peste ei.
   Cea mai mare prostie ce am remarcat-o în film, e modul în care dezactivează Tom racheta… cu 10 secunde înainte să lovească clădirea. Spectacol, spectacol frate… dar chiar așa? Racheta aia odată lansată, poate fi dezactivată într-un timp bine determinat, după un anumit punct nu mai poți face nimic, în primul rând pentru că iese din raza de acțiune a sateliților ce o controlează și în al doilea rând pentru că începe reacția nucleară, care odată pornită, nu mai poate fi oprită decât în instalații speciale, ce nu pot fi cărate de o rachetă… care i-ar mai fi scopul…
   Și în final, se termină filmul, pam-pam… ne ridicam de pe scaune, eu pun frumos paharul de suc în cutia de popcorn, că să le transport mai ușor, le așez pe scaun și dau să mă îmbrac… și-mi înfășor fularul… apoi îmi trag geaca… după care verific să nu-mi fi uitat cumva portofelul, telefonul, cheile, capul… orice… constat că toate sunt la locul lor – inclusiv capul – după care plec! Uitând cutia de popcorn cu paharul de suc în ea pe scaun… Le-am uitat domnule… mă înțelegi? Le-am uitat… mi-am dat seama pe scară, era aglomerație, lumea se îmbulzea să iasă din sală și nu m-am mai întors pentru că ar fi trebuit efectiv să mă lupt cu oamenii ca să pot trece. Da ce, a contat pentru cineva? M-a frecat Futre la cap tot restul serii… Bă, ești bulangiu? Ai lăsat alea acolo! Faci gunoi… Nu ti-e rușine?!? Frate… le-am uitat, mă înțelegi? Nu am făcut-o intenționat…
Geeezzz…

2 comentarii:

Ovidiu spunea...

Genul asta de filme au întotdeauna o doză destul de mare de exagerare indiferent de cine sunt făcute, diferența este că Tom Cruise îți face singur cascadoriile, pentru asta ia o bila alba în plus de la mine.
Futre al tău, cetățean model:))

armin spunea...

dacă aude asta Futre... iar mă freacă la cap...

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori