miercuri, decembrie 7

Like a PRO


       „Ăsta crede că noi suntem saci cu cartofi!” De câte ori am auzit asta în mijloacele de transport în comun? De prea multe ori, le-am pierdut șirul. De multe ori, zicala era urmată și de eterna nemulțumire: „Ca la noi… la nimenea!”
                În acest timp… în Franța…
Jaques Rachid Al-Jassar conduce autobuzul. Este tot ce poate el să facă. Bine, el știe să facă mult mai multe chestii, dar utilă pentru comunitatea urbană este doar condusul autobuzului.

      Nu se vede foarte bine, pentru că a trebuit să zoomez la maxim… și-n plus, contrar aparenţelor, iarba nu e mai verde și asfaltul nu e fără de gropi. Totuși, se poate observa cum Pierre, sau Jaques sau Habib, cum paştele lui l-o fi chemând, conduce „Like a PRO” cu o singura mână. Autobuzul e unul lung, cu burduf, are minimum 12m lungime. E așa de lung încât când virează dreapta de pe un bulevard pe altul, ocupa 2 benzi… sau… poate că aia e din cauza faptului că nu-și folosește decât o mână
          Oricum nu contează, Jean ținea telefonul sub volan și scria mesaje. Nu cred că era un fel de cameleon încât să ţină un ochi pe telefon și unul la trafic, deci clar, era un PRO. La noi, pe cabina șoferului sunt însemne pe care poți citi clar că e interzis să deranjezi șoferul în timp ce conduce. Pe cabina lui scria (de mână, cu markerul) că i se rupe de calatori, el vrea să-i scrie nevestei ce să-i gătească pe când termină tura.
      Oh… ieri am văzut un vatman… conducea tramvaiul „Like THE PRO”: avea o mână pe comenzi și-n cealaltă un ziar… iar pe nas ochelarii de citit! Nu știu ce grad de inconștienţă trebuie să aibă vatmanul respectiv. Plus că circula prin campus, la ora amiezii, când tot francezul se duce la cantină să mănânce. Și după cum am mai spus-o, tot francezul are mereu minimum două căști în urechi. Când îţi ţipă Patricia Kaas în ureche, auzi mai greu tramvaiul. Dacă ești băftăos și vatmanul citește ziarul în loc să se uite în faţă… te-ai scos… iei vacanţă. Durata vacanţei e după noroc, începând de la câteva zile și până la vacanţă permanentă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori