marți, noiembrie 1

Cel mai magic rezervor


                Când mi s-a întâmplat nu m-am gândit să relatez imediat întâmplarea, dar tocmai am citit că și MoFo a pățit același lucru… atunci am decis să vorbesc:
                Ne pregăteam să plecam la mare, vara asta. Cu o seara înainte l-am pregătit pe Silver… spălat, verificat electrice, presiune roti și în final am oprit la pompă să-i fac plinul. Nici măcar nu eram pe roșu, calculatorul de bord aprecia că mai pot merge 90km benzina ce mi-a rămas. Am oprit la Rompetrol-ul de pe Șoseaua Virtuții, nu știu de ce am făcut asta, erau așa de multe benzinării acolo, nu înțeleg de ce am oprit fix la Rompetrol. Bad Karma, probabil. Bag pistolul, îl pornesc, face poc, se oprește și când mă uit la pompă să vad cât am de plătit… stupoare… stupoare maxima… 55 de litri îmi intraseră în rezervor!!! Frate… laso-n mula mea în talonul meu scrie că rezervorul are capacitate fix 55 de litri… știu și eu că intră mai mult, dar nu poți băga 7 litri în plus, doi, trei maximum, dar nu 7. Mă cum au intrat 55 dacă eu încă mai puteam parcurge încă 90 km?!? Am calculat estimativ bazându-mă pe consumul ce mi-l indica calculatorul de bord și am concluzionat că în momentul în care am oprit la pompă trebuia să mai am în rezervor cel puțin 6 litri… cel puțin!!! Plus ăia 55 ce mi-i indica la pompă… la cât ajungem? 61! Mă cum mula mea bagi tu 61 de litri într-un rezervor ce are capacitatea de 55 de litri? Cred că șefii de la Rompetrol trebuie să știe răspunsul.
                Nu prea aveam chef de ceartă și oricum nu mă puteam certa cu casierul așa că mi-am băgat mula-n Rompetrol și m-am dus la treaba mea. A doua zi am pornit la drum, am ieșit pe A2, am setat viteza la 120 km/h și așa am mers până la Cernavodă. Ce-i drept, mă tot uitam în bord și consumul instant ce mi-l indica mi se părea suspect, îmi consuma cam cu un litru și jumătate în plus faţă de cum m-aș fi așteptat. Mi-a fost un pic frică să mă gândesc de la ce poate să vină și am trecut totul cu vederea, am pus consumul ridicat pe faptul că eram 3 în mașină și portbagajul era plin, în vreme ce eu eram obișnuit să merg singur. Astfel mi-am zis că litrul ăla în plus o fi din cauza că trage Silver din greu.
                Ajungem la destinație, parchez în faţa hotelului, scot din viteză, pun frâna de parcare, sting luminile și înainte să opresc motorul mă uit în bord. Consumasem jumătate de rezervor!!! Extrem de ciudat… extrem…
                La plecare am alimentat din nou, de data asta de la Petrom. Nu am mai făcut plinul, pentru că îmi mai rămăsese destul carburant în rezervor, știam deja că-mi consumă jumătate de rezervor, l-am umplut la ¾ și-am pornit la drum. Am venit pe același drum, singura diferență era că de data asta eram 4 în mașină și aveam puțin mai multe bagaje. Deci… luând-o logic, mă așteptam să-mi consume mai mult de jumătate de rezervor, mă așteptam că odată ajuns acasă să văd acul intrat bine în ultimul sfert, dar nu foarte aproape de sona roșie. Până la București n-am mai avut treaba cu consumul, iar când am parcat în faţa casei am rămas uluit… la întoarcere îmi consumase un pic mai mult decât un sfert de rezervor… acul era căzut puțin sub linia de jumătate!!! Asta în condițiile în care la plecare doar atingea perfect linia de ¾…
                Întrebare, pentru șefii Rompetrom: Considerând cele de mai sus, câtă apă a ars motorul meu? Bine, știu, a intrat mai multa benzină pentru că s-a dilatat rezervorul, pentru că și eu precum orice alt șofer responsabil îmi parchez mașina cu roţile-n sus în soare… plus că a pus benzină până și pe conducta de la rezervor… de fapt a intrat benzina până-n motor, de aia am reușit să pun 55 de litri.
                Deci adio Rompetrol! Pentru mine nu mai existați, am să prefer să merg precum fomistu’ cu becul roşu-n bord decât să alimentez de la voi. Cei ce-și iubesc cât de cât mașina ar face bine să ia aminte!

2 comentarii:

diversediversificate spunea...

Asa am patit cu Lukoil. Consuma Bubu a mea benzina intr-o veselie plus ca incepuse sa ii mearga aiurea motorul....se auzea altfel. :)
Acum alimentez la MOL , la Petrom sau la OMV. Prefer OMV dar e asa departe... In fine , de la Rompetrol nu am luat niciodata benzina.

armin spunea...

eu n-am luat niciodata de la lukoil, de aia stiam sigur ca pun apa in benzina...

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori