sâmbătă, august 6

Formula norocului


                Jurnalismul de căcat a ajuns să fie o practică folosită de toate televiziunile și posturile de radio private fără absolut nici o excepție. Orice știre prezentată conține câțiva termeni „cheie”: dezastru, catastrofă, incredibil, etc. iar când te numești ziar de scandal, poți să-ti permiți să prelucrezi poze sau să inventezi povesti cât mai senzaționale.
                Ceea ce mă îngrijorează este că lumea gustă din aceste bucate „alese” și gustă cu poftă, nu oricum, dar… vorba lui Gomez mă liniștește un pic: „copilași, cineva trebuie să sape șanțuri și să dea cu mătura pe jos”
                Un jurnalist și un redactor de tot căcatul au descoperit „formula norocului”! Au stat ei pe gânduri mult timp și au făcut cea mai mare descoperire de la roată încoace: „cum să câștigi la loto”. Aparent, raționamentul perfect, a fost gândit de niște genii ale matematicii, genii care întâmplător sunt americani – nici nu simt nevoia de a polemiza – și au descoperit multe alte chestii interesante. Secretul, spun ei, este să cumperi un singur bilet pe care să joci cât mai multe numere, spre exemplu, dacă ar fi să joci la 6/49 ar trebui să-ţi alegi vreo 30-35 de numere pe un bilet, iar astfel șansa ta de succes va fi de 72%... asta în condițiile în care biletul jucat de va costa să zicem 3 lei iar fondul total de câștiguri este de 5 lei… ceea ce… hai să recunoaștem, nu poate fi decât impresionant.
                Impresionant… sunteți impresionant de prosti… va felicit și va aștept pe parcela mea… să dați cu mătura și să-mi săpați câteva șanțuri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori