vineri, martie 11

Şoc şi Groază

                Un cutremur s-a produs în apropierea Japoniei, o zonă ce este foarte activă din punt de vedere seismic. Avand în vedere că seismul s-a produs la o adâncime ce este considerată de specialişti ca fiind mică, s-au produs numeroase replici urmate de valuri tsunami.
                Auzisem eu ceva avertizari, câteva „baba Omida” care au ieşit în faţă şi au spus că o să vină sfârşitul lumii, pentru că luna vine prea aproape de pământ şi o să ne ducem dracului cu totii... dar am inchis articolul şi n-am mai văzut ce alte calamnităţi ne pasc. O avea o oarecare influenţă şi luna, dar aşa ceva nu putea fi prezis, nu putea spune nimeni „acolo o să se întâmple”.
                Dar mă rog, cand am auzit vestea, am vrut să văd şi eu nişte ştiri... netul îmi era cel mai la îndemână deci l-am folosit din plin. Din păcate pe site-ul ce-l folosesc cel mai des pentru informare, evz.ro, nu era nimic publicat... deci am căutat altceva. Nu voiam să ascult ştiri din străinezia, deci opţiunile erau realitatea sau antena3. Am intrat pe realitatea... live.
                ŞOC ŞI GROAZĂ! Imagini cu puhoaiele ce lovesc ţărmul şi mătură tot ce le stă în cale. Imaginile durează câteva zeci de secunde şi sunt înregistrate şi derulate în continuu. Ca să accentueze „Şocul şi Groaza”. După câteva minute, imaginile nu mai provoacă „Şoc şi Groază”, realitatea schimbă foaia... cheama în direct câţiva specialişti care să ofere ceva explicaţii. Din păcate specialiştii ce întră în direct îndeamnă la calm, deci redactorii schimbă din nou foaia şi sună la Institutul de Fizică a Pământului cu speranţa de a obţine declaraţia dătătoare de rating: „Unda seismică se îndreapta spre România şi o să murim cu toţii” nu se aude din păcate nici din partea domnului Mărmureanu, deci părerea unui adevarat specialist nu este difuzată decât o singură data. După care vine şi izbăvirea: doamna Maria. Nu i-am reţinut numele de familie, dar cred ca doamna este stabilită în Japonia şi căsătorită probabil cu un japonez.

                Cu ajutorul doamnei Maria, scopul principal a fost atins, doamna este în stare de şoc, nu se poate stăpâni şi toate declaraţiile dânsei sunt grav afectate de starea în care se află. Nu-şi poate păstra calmul, nu poate oferi informaţii cu adevărat importante, înafară de a accentua şi mai mult „Şocul şi Groaza”. Ca totul să fie complet, Maria anunta în direct, la televizor, că şi-a anunţat rudele că este bine, utilizând „mesingerul şi schaipul”. Şoc şi Groază... din nou. Pentru aproximativ o oră, doamna Maria nu a făcut altceva decat să ne spuna că este în stare de şoc şi să accentueze panica.
                Ceea ce stimabilii de la realitatea nu spun absolut de loc este ca zona Japoniei este una extrem de activă din punct de vedere seismic, din acest motiv cladirile sunt proiectate să reziste. De asemenea imaginile ce sunt date la tv arată cum cladirile sunt în picioare... arată cum autorităţile au luat atitudine... arată cum oamenii nu se înghesuie pe strazi, japonezii sunt obişnuiţi cu aşa ceva şi rămân calmi... în schimb, realitatea face în continuare „Şoc şi Groază”.
                Sunteti penibili domnilor... cutremurul ăla a depăşit scara Richter, adică este un cutremur ce „schimbă relieful”, iar marea majoritate a cladirilor sunt încă în picioare... voi faceti „Şoc şi Groază”.

5 comentarii:

anelise spunea...

eu am preferat sa ma uit pe site-ul stirilor pro tv unde dadeau live(NHK World) direct de la locul cu pricina.informatiile nu erau deloc in genul "soc si groaza", ii indemnau pe oameni la calm si sa se urce la un nivel cat mai mare al cladirilor si relatau intamplarile asa cum erau..

Ovidiu spunea...

Din ce am văzut eu la TV, tsunami ce a urmat a cauzat mai multe distrugeri decat cutremurul in sine.
Oricum sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva (de cutremur ca tsunami, nu avem oceane in imprejurimi) ca la cum sau construit la noi blocurile la kilogram pe vremea lu tavarasu, la 8,8 grade pe Richter ne facem una cu pamântul.

armin spunea...

zona noastra nu e chiar asa de activa din punct de vedere seismic... dar totusi, de dimineata si pana acum... "Sos si Groaza" e cuvantul de ordine la realitatea... si-ar da o mana si-un picior doar ca sa poata cauza panica intre noi

bubu spunea...

antena 3 merge pe principiul- sfarsitul lumii :))si uite cum reactioneaza japonezii http://www.hotnews.ro/stiri-international-8381773-video-reactiile-japonezilor-timpul-cutremurului-vineri-intr-cafenea-metrou-intr-cladire-birouri.htm

armin spunea...

ceea ce fac ei nu e jurnalism... e bataie de joc... cei ce fac asta sunt niste glume proaste

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori