joi, martie 17

Norocul meu

                Este de-a dreptul şi de-a stângul nemărginit. Mai ții tu minte când mă plângeam eu că abia după ce a dat primăvara s-au trezit idioții şi au dat şi ei drumul la căldură? Ei bine… iată… surpriză… ieri au închis-o… cu tot cu apa caldă!!! Şi internet! Pentru că au tăiat curentul cu totul, au zis că ce pll să facă economie.
                Dacă stau să mă gândesc bine:
În stagiu, am stat în același cămin. Căldură nu era. Aveam un geam crăpat şi sufla vântul prin el. Dar… internetul mergea mai des, apa caldă nu se întrerupea brusc şi aveam în cameră, din partea francezilor, o pernă, două pături şi un cearșaf. Acum internetul costă şi mai mult nu merge (colac peste pupăzoi e în continuare restricționat… adică NO PORN, pardon, adică nu pot să învăț), pentru lenjerie trebuie din nou să plătesc şi acum, mai nou se întrerupe şi apa caldă. Minunat? aaa, să nu uit, e la fel de jegos, cu mențiunea că acum am nimerit o cameră ce a spart norma la nivelul de jeg din ea.
În primul an, am stat într-un cămin ce se visa mult mai elegant. Era un cămin fițos. Şi era de căcat! Camera era enormă, cam cât o garsonieră decentă. Baia era minusculă şi jegoasă. Pereții la fel de jegoși. Becurile chioare. Placa electrică din bucătărie purta urmele celui ce locuise acolo înaintea mea, iar urmele erau adânci, pentru că un detergent normal nu le putea îndepărta, iar unul special s-a chinuit ceva timp. Dacă mă chinuiam să spăl placa electrică prea mult se acumula apă, care se infiltra în perete şi îmi săreau siguranțele. Fiind destul de mare şi lipsită de mobilier, îmi auzeam ecoul când vorbeam la telefon. Pe cât de mare era, pe atât de mic era dulapul. Pe cât de străin eram eu, pe atât de diferit era tariful ce-l plăteam pentru camera… să nu te aștepți să fi fost mai mic tariful meu (dacă e cineva care zice că asta nu e discriminare este prost şi-l rog să meargă să sape șanțuri). Colega mea s-a cazat în același cămin, când şi-a făcut contract la electricitate i-au calculat valoarea lunară la 24€. În condițiile în care eu nu aveam cuptor cu microunde, televizor, placă de păr, epilator sau foehn am ajuns să plătesc 48€ pe lună!
Al doilea an m-a găsit în alt cămin. L-am ales ceva mai departe de oraș, adică lângă oraș e o periferie şi după periferia aia e altă periferie, plină de arabi (adică țiganii lor). M-am dus acolo pentru că era mai ieftin şi implicit taxele aveau să fie mai scăzute având în vedere că nu eram tocmai în centrul orașului. Am constatat cu stupoare şi uimire că am plătit aceleași taxe pe care le-aş fi plătit şi în oraș. Sper să-şi retragă dictatorii arabi banii din băncile voastre şi să ajungeți să cerșiți mâncare de la somalezi. Toată camera era mobilată de la Ikea, drept pentru care dacă mă așezam strâmb pe scaun îl îndoiam. Am reușit să rup o scândură de la pat… partea proastă e că am slăbit cât am stat acolo, nu m-am îngrășat. În comparație cu camera, baia era enormă. La fiecare două luni se ardea câte un bec. Dar măcar nu mai plăteam curentul electric, chiar şi aşa nu lăsam lumina aprinsă dacă nu aveam nevoie de ea, acum îmi pare rău că nu am făcut pagubă. Arhitectul a fost aşa de inteligent încât a pus o ușa care să delimiteze un mic hol în care nici măcar bicicleta nu-mi încăpea, dar a lăsat bucătăria neseparată de cameră… adică dacă prăjeam ceva, dimineața mă trezeam… aromat. Pereții erau curați de data asta… dar foarte albi… aşa de albi încât înainte să plec am consumat un tub întreg de pastă corectoare ca să-mi acopăr urmele, pentru că la cât de îngust era holul era practic imposibil să nu mă lovesc de pereți când mă întorceam noaptea beat obosit după o zi în laborator.

                De aici, din ţara unde discriminarea este dusă la rang de lege, eu, Dragoş, vă spun
 
Nu că v-aţi mobiliza voi să-l opriți la voi pe unul ca mine… dar merit şi eu măcar atât. Şi după câte beţe în roate am primit indirect din partea voastră, s-ar părea că o să mă întorc şi cu mâna goală, deci mie nu-mi pasă de voi, vouă nu va pasă de mine şi toată lumea e fericită.

2 comentarii:

diversediversificate spunea...

Deci se poate mai rau ca-n Romania...naspaaaaaaaa!

armin spunea...

mai rău ca-n România?? măcar acasă ne dau căldură... ne taxează triplu pentru ea, dar măcar ne-o dau...

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori