marți, ianuarie 25

Cum să îngheți de frig

                E iarnă, e frig, acasă ninge la mine e soare cu dinți… cu toții înghețăm de frig. Pe când dârdâiam şi-i înjuram pe francezi că nu dau drumul la încălzire mi-am amintit cum înghețam de frig în liceu. Venise iarna, căzuse ceva zăpadă şi în fiecare pauză coboram trei etaje doar ca să ne batem cu zăpadă. Ne întorceam în clasă complet înghețați, sau nu ne mai întorceam deloc dacă ne prindea Leevs. Orice fată ce trecea accidental pe lângă noi… mă rog… știi deja ce pățea.
                Doar că, una din fete, Nuray, a reușit să ne scape într-una din pauze… nu-mi mai aduc aminte exact cum, dar a scăpat. A fugit înapoi în clasă după care a ținut neapărat să ne facă în ciudă, a ieșit pe geam şi a început să se strâmbe la noi… ea etajul trei, noi în curte. Băi şi scosese o limbă aşa de mare încât am crezut că putem să o apucam de ea şi s-o tragem jos… într-un asemenea hal se strâmba la noi. Într-o fracțiune de secundă, şi fără să ne organizam în prealabil, ne-am aplecat toți şi am făcut câte un bulgăre de zăpadă… am ochit… şi am aruncat spre ea.
                Dacă ne-ar fi văzut cineva la momentul respectiv, vreun agent de pariuri spre exemplu, ar fi pus o cotă colosală pe posibilitatea ca bulgarii să ajungă până la ultimul etaj al liceului, dar s-ar fi înșelat şi ar fi ruinat casa de pariuri, pentru că după ce terminam de frecat fetele cu zăpadă treceam la tir de antrenament, făceam bulgari şi ținteam plopii din curte… iar plopii sunt pomi înalți.
                Vreo șapte sau opt bulgări au pornit în viteză spre Nuray… bilanțul bombardamentului? Trei geamuri sparte şi nici măcar nu o nimerise vreunul. După ce am urcat în clasă ne-am găsit colegele înfofolite cu geci, căciuli, fulare şi mănuși… plus că se uitau urât la noi… de parcă am fi făcut noi ceva…
                Am înghețat cu succes tot restul zilei până a venit diriga pe la noi să verifice dacă nu am omorât pe nimeni şi văzându-ne cu ţurţuri la nas i s-a făcut milă şi ne-a mutat în laboratorul de chimie… curând avea să regrete alegerea făcută, pentru că am preparat cloroform… la o concentrație decentă (a se citi periculoasă).
                Fix azi mi-am amintit de acea întâmplare… pentru că am ajuns la birou şi după ce m-am uitat un pic pe mail am constatat că mi-a înghețat mâna pe mouse pentru că francezii sunt leneși şi economi, vin la serviciu la 9 şi dau drumul la căldură la 11, eu care vin mai de dimineața se cheamă că sunt ce? victimă colaterală??. Poate, dar sunt şi inginer – iar un inginer știe să facă de toate – motiv pentru care am scos laptopul din ghiozdan, i-am dat drumul şi i-am orientat gura de aerisire spre mouse-ul de la desktop-ul pe care îl am la birou.

                În concluzie, dacă îți este frig, ori te muți în laboratorul de chimie, ori te încălzești cu laptopul. Şi astfel, armin te-a învățat cum să scapi de frig…
Cu plăcere!

2 comentarii:

Ovidiu spunea...

Ai uitat a treia variantă, împrumuți modelul francez și vii mai târziu la munk..

armin spunea...

nu pot... ma dau cu fundul de pamant ca sa termin cat mai repede si nu-mi permit sa ajung la ora 10 in laborator...
dar daca as putea, asta as face cu siguranta!

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori