joi, decembrie 9

Berea de după

                Ea era foarte frumoasă, manierată şi tot timpul elegantă niciodată stridentă. El credea că e perfecta… mă rog… avea un mic defect, era cu altul. Dar într-o zi norocul i-a surâs şi ea a scăpat de acel defect. În acel moment cerul lui s-a înseninat instant şi a răsărit soarele şi pe strada lui. Bine, practic soarele nu a răsărit decât după ce ea i-a acceptat invitația la cina. Atunci a răsărit cu adevărat soarele pe strada lui, o stradă pe care razele o cam ocoliseră… până atunci.
                Era prima oara când invita o fata la cină… o cină romantică, plus că era vorba de ea… adică EA, deci trebuia să facă o impresie extrem de bună. A numărat zilele cu „AMR” iar în ziua cea mare s-a trezit de dimineață, a mers la frizer, s-a așezat în scaun şi a comandat să fie tuns… frizerul i-a reamintit că abia îl vizitase de o săptămână, drept urmare nu avea ce să mai tundă… oameni fiind s-au înțeles şi frizerul i-a mai făcut câteva mici retușuri după care l-a şi bărbierit. Astfel el s-a întors acasă foarte fericit şi, continuându-și planul pentru ziua respectivă a plecat cu mașina la spălătorie… nu a făcut rabat la nimic, a cerut un serviciu complet şi i-a pus pe băieții de acolo să dea luciul pentru toate ornamentele interioare… s-a asigurat personal că nu le scapă niciunul. Întors acasă a parcat cu grija după care a petrecut următoarele ore în baie… s-a spălat, s-a aranjat, a încercat diferite freze, cu gel, fără gel, cu spumă… era exact precum o femeie care simte că vine momentul ăla mare şi trebuie să impresioneze pe toată lumea. Bineînțeles că şi-a scos hainele de gală, dar a reușit să le combine între ele că să nu pară că merge la o întâlnire de afaceri, după care s-a urcat în mașină şi a plecat spre locuința ei, avea să o ia din faţa scării.
                Evident că a plecat cu mult timp înainte, dar a condus încet, a respectat toate regulile de circulație, nu s-a grăbit absolut de loc… a ajuns cu ceva timp înainte de ora stabilită, a parcat, după care a mai aranjat un pic mașina ca să arate impecabil.
                A sunat-o exact la ora stabilită să-i spună că a ajuns şi că o așteaptă. Ea s-a lăsat un pic așteptată, dar într-un final a apărut… şi atunci i s-a luminat ziua complet… se luminase aşa de tare încât a avut nevoie de ochelari de soare.
                Ea a fost destul de plăcut impresionată de restaurantul ales… era foarte select. De cum a pus mâna pe meniu a ținut să arate cât de plăcut impresionată este de local… şi a început să comande din meniu… cam… tot. Văzând ce se petrece el se gândea să comande o salată şi niște scobitori… de fapt… în final chiar asta a comandat.
                Discuția dintre ei nu prea a existat, pentru că ea a înfulecat rapid două fripturi după care – fată educată – s-a oferit să termine şi salata lui, nu e bine să rămână pentru că necorciții ăia de la restaurant o refolosesc la alte salate… toată lumea știe asta. Bine, el a încercat să deschidă discuția, dar nu prea îi ieșea, toate încercările lui erau rapid tăiate de răspunsuri monosilabice şi resturi de mâncare ce săreau din gura ei laolaltă. Tot ce-i trecea prin minte era: „Sper că îți place friptura… e aşa de… scumpă” sau „M-am gândit la toate, dar totuși am uitat să trec pe la bancomat”. Ea era prea ocupata să înfulece mâncarea şi singurele vorbe ce le mai scotea din când în când erau adresate chelnerului şi se refereau la noi feluri de mâncare pe care ar dori să le încerce. La sfârșit a fost destul de drăguță şi i-a mulțumit:
-Îți mulțumesc pentru aceasta seară specială… a fost bine venită… nu mai mâncasem de mult!
                După ce a lăsat-o acasă s-a dus glonț la barul unde prietenii lui sărbătoreau un… nici nu mai contează ce eveniment… Berea de după… neprețuită… Glumele făcute de amici la auzul povestii… ilariante…
                Bărbaţii sunt mult prea nerăbdători iar femeile sunt prea răbdătoare… aparent…

4 comentarii:

Ovidiu spunea...

Nimic nu este ceea ce pare!

armin spunea...

nu... dar berea de dupa... nepretuita!

cdszx spunea...

Nu am cum sa nu remarc faptul ca "Era prima oara când invita o fata la cină" in mare cardasie demoralizanta cu "a plecat cu masina la spalatorie[...], a condus[...], a parcat[...]"
Cine o fi acest personaj enigmatic ??
"[...] era exact precum o femeie care simte că vine momentul ăla mare şi trebuie să impresioneze pe toată lumea."
PRICELESS !

armin spunea...

bă știi ce cado vreau de Crăciun?? sa UIȚI de articolul asta...

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori