miercuri, noiembrie 24

E groasă

                Dar e groasă rău, nu aşa… oricum. După cum ai văzut la televizor sau ai citit prin presă (de pe net, că nu o mai cumpără nimeni pe aia scrisă) coreenii aruncă unul în celalalt cu pietre peste gard. Eu am cunoscut doi frați gemeni care pe lângă faptul că erau gemeni erau şi dușmani aprigi. Când începea cearta între ei se lăsa cu vânătăi în locuri vizibile, haine rupte şi numeroși stropi de sânge. În momentul în care ăia doi începeau să se certe, nu mai exista legătura de sânge între ei de la pumni până la înjurături (de mamă!!!) foloseau tot arsenalul.
                Cam aşa îi vad eu şi pe coreeni, doi frați, unul roșu, la nord, şi celalalt multicolor, la sud, care mereu au ceva de împărțit, iar când nu au nimic de împărțit găsesc pretext: mai o rachetă, mai o torpilă… de plictiseală.
                Ce m-a distrat pe mine foarte tare, reacțiile celor ce nu sunt implicați. Coreenii au dat vina unii pe ceilalți – as usual; în vreme ce toți aliații lor au luat poziție, dialogul dintre ei:

SUA: Noi o avem mare, oricum i-am mințit pe ruși că ne-am casat nuclearele şi abia așteptam să vă invadam pentru că acum 17 ani, un american a vizitat insula pe care Nord-ul a atacat-o, dacă acest atac se întâmpla la vremea respectiă, atunci acel american ar fi murit, iar SUA își protejează cetățenii!
Rusia: Voi vă protejați cetățenii?!? 11 septembrie a fost cumva o dovada a acestei protecții??
SUA: Dacă vrem, vă invadam şi pe voi… da nu vrem!
Rusia: Ce ușurare…
Japonia: În loc să va certați, mai bine un cântec vesel să cântați în timp ce va mobilizați forțele armate… cum facem noi, spre exemplu…
SUA: Mare grijă la mobilizarea asta… să nu rămâneți fără petrol…
Rusia, China, SUA: hahahahaha… să fii tu mare imperiu şi să nu-ţi poți asigura ceva rezerve de petrol…
Japonia: Bine că aveți voi calculatoare Sony şi Toshiba…
China: Copilași, terminați cu şantierismele că oferim câte trei puşti fiecărui cetățean al Republicii şi vă cumințim numaidecât.
Restul lumii: Trei puști de fiecare?!?
China: Produsele noastre nu sunt aşa de fiabile… dar măcar putem să facem multe!!!
Franța: Ne predam Chinei!
SUA: Nici nu a început războiul…
Franta: Preventiv…

                În tot acest timp Traian… TRAIANUL… anunță că România va sprijini eforturile de război ale americanilor… în speranța că or să ne dea şi nouă ceva după ce se termină războiul… cum ne-au dat şi în primul şi în al doilea Război Mondial.
                În paralel cu discursul Traianului, Boc a deschis negocierile cu inamicul, să vadă în ce condiții putem întoarce armele.
                Râdem-glumim… dar eu sunt în Franța… iar ăștia sunt renumiți pentru capacitatea lor de a arunca flori în calea inamicului când acesta își începe marșul victorios prin Paris.

2 comentarii:

Ovidiu spunea...

O sa ne dea americanii cum ne-au dat si in Irak si Afganistan, ne facura membri NATO, cica ca sa ne aparam granitele si acum avem mai multi dusmani si amenintari ca inainte...app, de cine drq sa ne aparam granitele, strainii doar sa le spui ca esti roman si fug de le ia foc talpile...

armin spunea...

ei, nu cred ca o sa fim noi atacati prea curand... cat despre miloaga in fata americanilor... e arhi-cunoscuta... si dezgustatoare

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori