vineri, noiembrie 19

Cel mai important ghid practic


                Azi e vorba de un subiect delicat, azi vom vorbi despre cum poți să treci cu bine peste micile capcane ce ţi le întinde viața… şi câteva organe interne.
                Noi ne trezim dimineața şi mergem la serviciu. Ca să câștigam bani, ca să devenim celebri, pentru că nu avem altă soluție… mă rog, motivele sunt diferite, dar în mare ne trezim dimineața şi mergem la birou. De-a lungul zilei, la birou fiind, mai bei o cană cu ceai, mai bei niște apă, o cafea şi într-un final tot te trece pişarea şi mergi frumos la baie. Te pişi, te speli pe mâini şi vii înapoi la birou ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat… pentru că… adevărul adevărat e că nimic extraordinar nu s-a întâmplat. Toată lumea se pişă la birou… unii la baie, alții pe munca colegilor iar cei mai norocoși o fac pe subalterni.
                Băi dar vine ziua aia în care mănânci ceva brânză stricată… vine ziua aia în care se resimt efectele mesei copioase de seara trecută… băi frate, vine ziua aia în care te trezești de dimineață cu sentimentul ăla ciudat care îți spune că ceva nu are să meargă bine, e ziua aia în care știi că trebuie să găsești un motiv să stai acasă, dar totuși pleci spre serviciu. Ei şi cam pe la ora 10 începi să primești semnale de avertizare, încep să te treacă căldurile şi simți cum vrea să iasă răutatea din tine. Şi… n-ai ce să faci… încerci să scapi, pentru început, schimbi scaunul cu unul de lemn fără tapiserie… stai numai la birou şi îți găsești de lucru, verifici mailul de 5 ori pe minut. Oricum, indiferent ce ai face, asta nu are să meargă. Treci la planul „B”, încerci să cazi la învoială: „hai mai așteaptă şi tu puțin, că acu ajungem acasă… mai e puțin… încă 7 ore, nu poți să mai aștepți 7 ore?!?”… poți să încerci şi asta, dar eu îți zic… îți pierzi timpul degeaba. Într-un final, presiunea va deveni prea mare şi vei ceda.
                Ideea e să cedezi cu puțin înainte de punctul limită, nu vrei să te vadă colegii cum fugi spre baie încercând cu disperare să te deschei la pantaloni ca să nu te caci pe tine.

Deci, Cum trecem cu bine peste aceasta grea încercare? – Ghid practic

                În primul rând, după cum am spus mai sus: NU aștepta până în ultimele momente, răutatea din tine are să se acumuleze, se creează presiune şi pur şi simplu nu vrei să refuleze în preajma colegilor.
                Acest punct e important şi pentru că trebuie să ajungi puțin mai devreme la „locul cu pricina” că să poți întinde câteva bucăți de hârtie igienică pe colac – nu poți fi îndeajuns de sigur niciodată. Dacă nu ai hârtie igienică la îndemână, folosește cu încredere ziarele liber/tatea, clik sau can can, prea mare diferență între hârtia igienică şi aceste ziare nu prea este. Dacă chiar nu ai nici ziarele alea la îndemână… merge şi o revistă de scandal… dar alea au paginile prea lucioase şi dure… oricum dacă reușești să-ţi faci treaba cu alea o să primești imediat +2 la abilitatea de a te căca la serviciu – dă bine la CV.

                Primul punct mai e important pentru că ar trebui să îți lași ceva timp „tampon” între momentul în care pleci spre „locul cu pricina” şi momentul tmax ca să te poți asigura că nu mai e nimeni la baie, pentru că nu vrei să știe lumea ce ai tu de gând să faci. Când ai gânduri aşa de negre, e bine să nu le împărtășești cu nimeni, pentru că dacă cumva mirosul persistă te poți integra şi tu foarte ușor în cercul colegilor ce se întreabă cine s-o fi căcat acolo de miroase în halul ăla. Dacă te vede cineva… or să-şi dea toți mailuri între ei să râdă de tine… şi tu nu vrei asta.
                Acum, odată ce te-ai asigurat că nu te-a văzut nimeni intrând în baie, odată de ai „sterilizat” pe cât posibil colacul, trebuie neapărat să îți bagi dopuri în urechi… sau căştile de la player-ul tău, nu contează ce, ideea e să nu auzi nimic ce se petrece în jurul tău, pentru că aia nu e baia ta şi e posibil să mai vină lume în timp ce efectuezi tu „depunerea”. Punctul ăsta e important pentru tine, dacă nu auzi nimic, nu te mai jenezi şi dai drumul la „mitralieră”, mai departe, oricine ar intra peste tine, se va simți în plus şi va pleca fără să pună întrebări, mai ales când aude rafalele de mitralieră.
                După ce termini „depunerea”, te igienizezi frumos, îți tragi pantalonii pe tine după care – atenție – îți scoți dopurile sau căştile din urechi. De ce? Păi ca să poți „scana” încăperea, să te asiguri că ești din nou singur şi nu ieși dând cu ochii de altcineva… îți dai seama ce dialog ciudat aţi putea avea?? Ce ar putea să te întrebe??
-Ei şi? Te-ai căcat??
Ce răspuns poți să-i dai la asta?? Oricum e foarte jenant momentul, deci trebuie evitat.
                După ce te-ai asigurat că ești singur, deschizi ușa… faci un pas înafara şi abia apoi tragi apa. De ce? Pai dacă cumva tu tragi apa şi întră altcineva, are să vadă că tu ai ieşit de acolo, astfel când e trasă apa tu ești deja afară, poți să o bagi pe aia cu: „Nu știu domnule cine s-a căcat aici… tu nu vezi că eu sunt deja la chiuvetă??”
                În final, te speli pe mâini şi pleci liniștit înapoi la biroul tău. Simplu, nu? Succes!

6 comentarii:

Ovidiu spunea...

Mănâncă omule mai puțin :))

anelise spunea...

incearca sa iti imaginezi cum e sa lucrezi undeva unde baia este foarte aproape de biroul la care tu lucrezi si ai un coleg vegetarian, tipul mananca muuulte mere mai ales dimineata asa ca primul lucru pe care il face este sa mearga la baia pentru a face depunerea aia de care zici tu. suuper miros si super sunete ce vin de acolo fix in locul unde lucrezi tu.a fost imposibil sa ii spunem omului ca ne deranjeaza faza asta asa ca a trebuit sa ne resemnam

armin spunea...

Ovidiu, indiferent cat de mult te pazesti... odata si-odata tot are sa se intample... e bine sa fii pregatit.

Alis... exista sute de mii de alte situatii posibile, trebuia sa le descriu pe toate?

anelise spunea...

nu mai fi asa țâfnos, am dat si eu un exemplu

Unguru' spunea...

Ajuta sa fii un nesimtit in cazuri de genu' asta :)) Eu, unu' n-am probleme...

armin spunea...

hahahaha ajuta... bineinteles ca ajuta...

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori