sâmbătă, octombrie 16

Cadoul


                Se apropie sezonul cadourilor, plus că poate mai are fiecare ceva prieteni născuți cu puțin timp înainte de acest sezon, deci cam începe febra cadourilor.

Abstract:

                Se apropia Crăciunul şi Filofteea P. avea două motive de bucurie, tocmai se angajase la o companie foarte respectabilă şi simțea că lucrurile devin din ce în ce mai serioase între ea şi Ion G. iar următorul pas, mult așteptat de ea, era din ce în ce mai aproape. Avea însă o mică problemă, vroia să-i facă un cadou frumos viitorului ei soţ, dar acel televizor extrem de lat – ca să poată vedea mai bine ofsaid-ul – era foarte scump comparativ cu finanțele rămase disponibile după două luni de șomaj. În plus, noul loc de muncă presupunea o anume ținută pentru ziua de lucru, motiv pentru care nu se putea prezenta la locul de muncă în blugi şi bluză. Avea două ținute ce s-ar fi potrivit perfect, dar… erau doar două, foarte puțin pentru cele cinci zile ale săptămânii de lucru. Trebuia deci să-şi îmbogățească garderoba, dar asta ar fi însemnat automat că nu-i va putea satisface dorința de Crăciun a lui Ion G.
                Ei, dar atunci când lucrurile încep să meargă bine, ele vor merge bine pe toate planurile. Într-o după amiază, după ce se întoarce acasă apăsată de dilema cadoului își găsește partenerul cu un centimetru de croitorie în mână (centimetrul ăla nou fără de care maică-sa nu a lăsat-o să plece de acasă când s-a mutat în București) şi o bucățică de hârtie. Era aşa de fericita când Ion G. a început să-i ia măsurile şi să le noteze pe hârtie… nu-i venea să creadă cât de mult o înțelege Ion G., nu-i venea să creadă că Ion G. s-a prins şi avea de gând să-i cumpere un costum. A întrebat-o până şi culoarea preferată, nu i s-a părut nimic ciudat când i-a oferit variante roșu, negru sau o combinație între roșu şi negru.
                Filofteea P. s-a dus glonț a doua zi la magazinul de televizoare late şi a cumpărat cel mai lat televizor ce putea fi achitat cu banii ce-i rămăseseră. S-a chinuit să-l care acasă şi să-l ascundă pentru a păstra surpriza. A reușit să-l care până acasă de una singura gândindu-se numai la cât de bine are să-i vină noul costum, era absolut sigură că îi va veni turnat, pentru că Ion G. nu a făcut rabat de la măsurători, a măsurat-o în talie, mâinile, picioarele… absolut tot, nu a uitat nimic. Era foarte fericită.
                În seara de Ajun cei doi au schimbat darurile. Ion G. a fost profund impresionat de televizorul extrem de lat. Filofteea P. ardea de nerăbdare, voia să probeze cât mai repede costumul, parcă nici nu o mai interesau laudele ce i le aducea Ion G. pentru cadoul primit. A rupt ambalajul cadoului ignorând faţa „de sex” ce o făcea Ion G. şi mima lui cu sprânceana ridicată. Era să leșine când a realizat ce a primit de fapt.
                Ion G. nu a înțeles nici până acum de ce l-a părăsit Filofteea P., nici măcar nu a vrut să probeze setul de lenjerie intimă ce cuprindea corset, port-jartiere şi mănuși din dantelă pentru care el terorizase atât de multe vânzătoare cu dorința lui de a măsura cu centimetrul fiecare piesă de lenjerie pentru a se asigura că sunt măsură potrivită.

Concluzie:

                Din acest motiv ne pasă nouă câți centimetri are diagonala televizorului, de asta umblam noi cu centimetrul în buzunar şi ne-o măsuram la fiecare colţ de stradă ca să vedem dacă nu cumva ne-a mai crescut un pic, pentru că noi nu putem evalua chestiile pe criteriul S, M, L, XL sau XXL. Plus că mereu se întâmplă să-ţi dorești o chestie de Crăciun şi să primești ceva de care nu ai nevoie de nicio culoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori