joi, octombrie 7

Arde – Cum să ieși din căcat – ghid practic


                A venit directoarea mea din Franța – dar ţi-am mai zis asta – astfel am să trec la ghidul practic a zilei de azi: cum să ieși din căcat.
                Programul zilei includea o mini-excursie până la hotelul unde este cazata doamna, iar de acolo trebuia să venim împreună la facultate. M-am trezit de dimineață, l-am spălat pe Silver (când l-a văzut prima oară la aeroport m-a întrebat dacă e nou… sărea inima-n el când a auzit că e considerat practic nou, deși are 3 ani) şi m-am deplasat la hotel. Pe drum, chestii uzuale, stradă cu două benzi, una blocată de jumătate de mașinile parcate, taximetrist iese de pe „cedează trecerea” cu ruperi de pulă, mie mi se rupe mai rău decât lui şi îl strâng între mine şi mașinile parcate până frânează şi scoate capu’ pe geam să înjure… îmi spăl luneta în timp ce mi se lipește la loc că să mi se rupă de alt taximetrist. Pe următorul îl găsesc venind pe contrasens la o comandă dată exact de la hotel, se ia de mine, nu mă sinchisesc să deschid geamul, parchez liniștit…
                Am ajuns exact la ora stabilită, am mers lejereanu, nu am blocat intersecțiile şi am ascultat muzică. După ce am luat-o pe madam am pornit spre facultate. Pe drum, eu nu mi-am dat seama pentru că e ceva normal pentru mine, cd-ul a mers în continuare. Printre melodii… a sosit… negreșit în astfel de situații… Paraziții – Arde. Melodia are câteva secunde în care își neaga valentele hip-hop, auzind aceste secunde, madam m-a întrebat:
-Ce melodie frumoasă, cine cântă?
Eu, bănuind ce o să vină, am apăsat pe buton vizibil crispat… ce-mi apare pe ecran?? Paraziții!!!
-Este o melodie a unui grup de artiști din Romania… nu sunt foarte cunoscuți…
Şi atunci începe melodia... fiecare dintre artiști povestindu-și: „his favorite Mary & Jane story”:
-Dar ce spun? Că eu nu prea înțeleg româna…
-Păi… ei vorbesc despre cat de mult iubesc viața şi toate neajunsurile ei…

Imaginează-ți cum i-aş fi explicat alte melodii…
                Mă rog, am scăpat cu viață şi din asta iar acum te învăț şi pe tine cum să faci. Deci, ești în căcat? Minte cu nerușinare, minte de parcă ar fi adevărat, minte de parcă nu ar exista ziua de mâine, minte într-un hal în care până şi tu să crezi că e adevărat.

 
Parazitii - Arde feat Mr Levy
  Asculta  mai multe  audio   diverse

1 comentarii:

anelise spunea...

nu-i frumos sa minti, dar in astfel de situatii...se accepta.. oleak numa'

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori