sâmbătă, octombrie 30

Anti-Radar

                Sandu a plecat să muncească în vest pe post de salahor. A abandonat tot ce avea acasă, a lăsat tot în urmă şi a plecat „la muncă pe bani grei”… al dracului de grei.
                S-a întors peste câțiva ani… îmbrăcat din cap până în picioare cu haine contrafăcute, dar cu un brand faimos desenat cu grijă, un laptop Sony Vaio cumpărat de la niște amici… care l-au „găsit” accidental într-o casă ce avea ușa închisă… prost, plus un superb BMW 316i (pentru că nu au motoare mai mici de atât). Mașina era trăsnet, un verde metalizat aruncat în grabă peste vechea vopsea pentru a ascunde unele imperfecțiuni. Sandu a umblat un pic prin sat cu mașina, pentru a-şi creşte cota, dar cum banii s-au terminat, neavând alte opțiuni, a decis să o vândă. Noroc greu, Sandule, mașina are 11 ani, nu este înmatriculată şi nimeni nu este dispus să plătească taxele pentru ea. Dar Sandu, băiat descurcăreț, a rezolvat problema… a înmatriculat-o în Bulgaria. Încă un „împrăștiator de tablă” cu numere de Bulgaria ce se plimba liniștit pe șoselele patriei… de parcă ar fi primul. Degeaba râzi de prostia lui Sandu, tu habar n-ai cum suna maneaua din BMW.
                O problemă a fost rezolvată elegant. Mai rămâne de rezolvat şi problema banilor de benzină. Dar, strângând bani de la o zi la alta… se fac bani de 5l de benzina fără aditivi. Bine, dar cu 5l în rezervor, parca simți nevoia de a călca mai tare pedala de accelerație, doar ai BMW, nu? Aşa a simțit şi Sandu, din păcate a fost surprins de radar şi amendat.
                Sandu a înjurat trei zile la rând, trei luni nu a scos mașina din curte – doar a mai ascultat o manea pe zi înăuntru – timp în care a strâns banii necesari unui detector radar. A mai înjurat încă trei zile şi iar a ținut mașina în curte trei luni pentru că au scos ăștia pe străzi radarele „invizibile”. Părea că ghinionul se tine scai de Sandu.
                Dar soarele a răsărit iar în curtea lui Sandu. A aflat de nouă minune: stațiile emisie-recepție. Poc, trei luni mașina închisă în curte, poc bani pentru stație, poc stația montată pe mașina, poc rezervorul gol. Bănuiesc că știi deja cum a remediat Sandu situația.


                Mândru de el a scos „bestia” la plimbare. Imediat cum a ieșit din curte a şi început să comunice cu ceilalți participanți la trafic. S-a informat astfel că pe raza localităților prin care urma să gonească nu e nici urma de radar. Era aşa de mândru de noua lui achiziție… aşa de mândru încât vorbea cu toți, asculta ce ziceau şi apoi se străduia să le răspundă, încercând să şi glumească. Avea şi un nume de cod: „BMWerde”… inteligent, nu?
                Problema lui s-a numit camionagiul Gicu, care iritat de glumele lui proaste l-a informat greșit cu privire la poziția unui radar într-o anumită localitate. Sandu a fost oprit şi amendat aspru… şi-a pierdut chiar şi permisul pentru trei luni… aşa de bine l-au prins polițiștii. Enervat la culme de cele întâmplate Sandu s-a urcat în mașină şi a demarat în trombă… cu o mână ținea volanul şi cu cealaltă microfonul stației. I-a adresat atât de multe înjurături camionagiului Gicu încât cuvintele batjocoritoare i-au înnegrit gândirea acestuia. Schimbul dur de replici a continuat până ce, din întâmplare, Sandu l-a ajuns din urmă pe Gicu, l-a depășit la limită în timp ce îl înjura… a făcut-o fără să-şi dea seama pe cine a depășit de fapt. Gicu „lup bătrân” şi-a dat seama imediat că „BMWerde” era tocmai cel din faţa lui astfel că l-a șicanat neuitând să-i comunice prin stație detalii importante despre cum are de gând să transforme gaura prin care el a ieșit în lume în parcare de camioane… sau de camionagii măcar. Sandu orbit de furie a oprit mașina… Gicu camionul… au coborât şi s-au încăierat. Experiența superioară a lui Gicu – ascunsă într-o rangă de fier – şi-a spus cuvântul şi astfel Sandu a ajuns în șanț cu o mare gaură în cap. A decedat înainte ca salvarea să ajungă la el. Gicu şi-a văzut de drum având grijă să mai tragă o liniuță în carnețelul lui la pagina „idioți ce abuzează stațiile loviți in cap cu ranga de fier”.

                True story…

În goana după viteză apelam la o chestie un pic stupidă, intrând pe teritoriul unor oameni ce chiar se folosesc de acele stații. Tratăm niște lucruri ce sunt extrem de serioase pentru unii precum niște jucării personale fără să ne pese de consecințe… pentru că este greu de ținut viteza legală… pentru că cei ce au instituit-o sunt niște prosti… pentru că noi suntem șoferi super-profesioniști… pentru că vrem să ne lăudam cât mai mult cu mașina noastră… pentru că suntem obișnuiți să încălcam legile

4 comentarii:

acuarele in politehnica spunea...

subscriu punctului tau de vedere :)

armin spunea...

mulțumesc!

The girl with yellow shoes (Trice) spunea...

e o mare problema in Romania cu repectarea limitei de viteza,dar si cu respectarea celorlalti soferi. Problema care nu exista in Germania, in Italia pe autostrada..

Ei pot, noi nu :|

armin spunea...

la ei exista o lege conform careia politia iti poate confisca masina daca incalci anumite limite

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori