sâmbătă, septembrie 4

De ce?


   Pentru că la arabi sunt bani, dar nu se face performanţă, pentru că acolo, în cel mai bun caz, se duc elefanții să moară. De aia n-ai putut Mirele să dai cu capu-n ea… măcar dacă îi făceai un procedeu de K1 „Mirel trademark” lui Muzaka. Dar te iertam pe jumătate, pentru că nimeni nu mai știe exact unde joci… la mijloc, în apărare, în Arabia… şi oricine ar fi fugit de cioban, dar tu ţi l-ai luat şi de naş, deci rămâi iertat doar pe jumătate.
                Pentru că ai plecat să freci banca pe Olimpico Bogdane, ţi-ai lipit eticheta cu: „plec frate, că aici e prea multă mizerie, nu pentru bani, că eu am bani”, dar ai uitat când te înjurai prin presă. Când aperi doar la antrenamente e normal să nu poți sări după ea… lăsa că sari după meci după bere, o țigară şi îl cari iar pe Cristi în spate, doar n-o să bei singur, nu? Costel sigur o prindea pe aia… poate şi Cipi…
                Pentru că ţi-a fost frică să joci pentru suporteri Răzvane şi te-ai dus la arabi să joci pentru bani, de aia n-ai putut să dai în minge… vezi ce scuză bagi, că aia cu: „s-a oprit într-o copită de cămila” nu merge decât la arabi.
                Pentru că Mugurel şi cu Daniel te-au făcut antrenor Răzvane, dar după ce au plecat ei, te-ai dus în jos. De fapt te-ai dus în „B”, ai luat jumătate din echipa Rapidului şi ai făcut treabă… în B cu jucători din A… ţi-o fi fost greu??
Pentru că atunci când ei ajung la poarta noastră o singură dată (şi atunci dau gol) încerci să ataci, nu să te aperi. Să-mi explici şi mie cum ataci tu cu un mijlocaș defensiv în locul unui fundaș de bandă… care dă centrări prin definiție. Le dădea Gabi mai bine decât Cosmin, nu Răzvane?? Măcar dacă era Ovi, sau chiar şi Cristi, deși el preferă să agaţe pe „salut 5” decât să joace fotbal. Da, știu, ai vrut posesie la mijloc, ca să poți recupera baloane pe care să le arunci pe copilul tău Daniel… Răzvane, dacă un club calificat în UCL îi arată ușa din dos înseamnă că nu e bun, deci nu-i arăta tu tricoul de titular drept răsplată. Bogdănel a dat sensibil mai multe goluri decât copilașul tău… dar asta o fi excepția care întărește regulă: „La Națională joacă doar cei mai buni, nu preferații selecționerului”.
                Pentru că Gabi e mijlocaș ofensiv, post ce e sensibil diferit de cel de fundaș, poate că el știe că trebuie să sprinteze 10m şi apoi să centreze, dar când ia mingea de la portar şi face asta, mingea lui ajunge la atacantul advers, iar aia e greșeala ta, că tu l-ai pus acolo.
                Pentru că nu e îndeajuns Răzvane să-i bagi în teren, trebuie să gândești şi o schemă… diferită de: „centram mingea către Mugurel sau Daniel, ei combină şi dau gol”, de aia te-a bătut Oli Răzvane, nu pentru că am tras de timp lângă fanion. Oricum, ideea cu Gabi în locul lui Cosmin o să intre în istorie, deși cred că poate ajunge şi în Cartea Recordurilor la secțiunea: „cea mai inspirată schimbare într-un meci de fotbal… ever”. Băgai un fundaș central şi-l treceai pe Mirel la mijloc, futu-i dumnescreşterea ei de tactică şi cine a făcut-o, jucai cu trei fundași şi-l lăsai şi pe Gabi să facă ce știe.
                Pentru că de aia îi zice „Națională” Răzvane, ca să joace cei mai buni, nu cei favorizați. L-ai chemat pe Cosmin… a tresărit Dorinel când a auzit, adică el era la magazinul de bastoane, tu l-ai convocat, el şi-a pus ochelarii, a citit telegrama şi şi-a amânat un pic retragerea, un fel de Superman Returns, nu? Pe Cristi de ce l-ai mai chemat? Ca să adune experiență?? Vezi că mai este unul în curtea ciobanului care rupe gura meci de meci, dar nu-l vezi decât dacă îți dai jos ochelarii de cal.
                Pentru că Mirel nu e jolly-joker, el știe să rupă oase la mijlocul terenului şi cum nu e doctor docent în fotbal ar fi mai bine să îl joci acolo unde joacă şi la club… adică la mijloc, nu între cămile, nu mă înțelege greșit! Dar te înțeleg, nu mai există fundași români… nicăieri în lume. Sunt specie protejată, pe cale de dispariție, motiv pentru care îl retragem pe Mirel la marcaj… el nici nu mai știa bine ce presupune postul ăla, nici nu știa unde trebuie să stea, striga Gabi după el la fiecare fază să vină să-l ajute.
                Pentru că la Națională ar trebui să joace doar ăia care joaca şi la club… nu în club. Iar portarul nu trebuie să fie excepție de la regulă.
                Pentru că ești selecționer Răzvane, iar acum treaba ta este să urmărești jucători ce au pașaport românesc… şi ar fi o idee bună să începi cu ăia care joaca sub ochii tai, nu cu ăia care joaca lângă Cercul Polar.
                Pentru că verii merită să moara bătuți cu pietre, iar tu le dai satisfacție, ei au fost singurii fericiți după meciul de aseară, mă rog, mai mult frații, pentru că ciobanul era supărat că şi-a rupt mioara lui piciorul. Dacă te scot pe tine în decor îl instalează pe Gică… iar el a fost cel mai mare fotbalist român, dar nu e antrenor…
                Pentru că din fotoliu toți suntem antrenori Răzvane, dar de pe bancă am fi fost mai mult decât capabili să pierdem în faţa unei echipe de bucătari şi chelneri (de fapt, dacă își face Vaticanul echipă, pierdem şi în faţa lor, dar băgam scuza cu ajutorul divin) dar când vedem că le scoți pe bandă rulantă ne cade sămânța din gură şi ni se apleacă de la bere.
                Pentru că într-un meci amical nu poți acuza arbitrajul.
                Pentru ca dă faliment Ursus dacă nu faci ceva...
                Pentru că o să creadă Adi că fără el suntem praf şi ne trage pe nas…

HAI ROMÂNIA !!!

4 comentarii:

Sophia spunea...

M-am dus si eu cu tata cand eram mica pe stadionul Lia Manoliu si eram pictata pe fata exact ca pustiul asta din poza..ce amintiri..in fine..HAI ROMANIA!(daca se mai poate spune asa)

annemarrie spunea...

:))
"Părerea ta contează... uneori, iar ca să o exprimi ai nevoie de cont gmail."
nu neaparat..poti posta ca si anonim.
Fie.. mi`am schimbat blogul..blogspot`ul ma scoate din sarite. si vroiam sa iti zic ca te`am adaugat, si sa te rog ..daca esti dragut sa schimbi link`ul
http://rainychocoffee.wordpress.com/
CAT DESPRE FOTBAL.. HAI ROMANIA! nu ca as fi microbista la sange, dar totusi..
mc anticipat.

ANM spunea...

btw, ANM sunt. :).. sau Ana Maria

armin spunea...

da Ana, am văzut...
Sophia... șanse? vedem după meciul din Belarus.

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori