miercuri, august 25

Tehnologia


                Am şi petrecut, am şi călătorit, am şi căzut cu bicicleta luxându-mi mâna – tracțiunea pe spate provoacă derapaje mai ușor, iar bicicleta are tracțiune pe spate… cine ar fi știut?!? nu eu!!! – şi astfel nu am mai scris, dar totuși nu pot să nu observ minunile tehnologiei:
                Mergi la magazin, faci credit doar cu buletinul, îți cumperi calculator, mergi cu el acasă şi te conectezi la rețeaua wifi a lui Popescu – care şi-a securizat-o cu extrem de inspirata parolă „popescu1234” – şi tragi de pe torente… tragi… multe chestii… pornache… jocuri… filme… şi un stand-up comedy. Te uiți la el, îți place, zice ăla o glumă pe care tu o consideri bună, o memorezi şi cu prima ocazie i-o servești unui prieten sperând să îl lași cu gura căscată pentru câteva secunde.
                Doar că… ceea ce nu ai sesizat tu este că glumă respectiva e foarte proastă, iar prietenul respectiv se supăra pe tine.
                Şi de aici intră tehnologia în scenă:
·         Pentru început, îi trimiți un sms pe care l-ai cerut operatorului, care sesizând aceasta nevoie s-a adaptat – nu mai ții minte când un operator de telefonie mobilă pusese la dispoziția clienților niște chestii de genul ăsta??
·         Pentru că faza cu sms-ul nu da roade, îi trimiți un mesaj multimedia… cu o inimioară…
·         Ajungi acasă şi cum nu ai nici un semn din partea amicului, îi trimiți un mail… dar nu orice fel de mail, un mail cu un ppt atașat… unu cu pisicuțe… denumit sugestiv „pisicuțe drăgălașe ce se joaca cu ghemul de ață”
·         Nicio reacție? Da-i BUZZ!!! pe mess, schimba fundalul cu unul roșu sau roz şi ai grijă să condimentezi şi cu câteva audioble-uri
·         Dar totuși, preferata mea rămâne eschiva: „telefonul de: doar nu te-ai supărat?”:
Adică practic pui mâna pe telefon, suni şi în timp ce auzi în difuzor cum sună, cauți motivul… bă ce să-l mint eu pe ăsta?? să îi spun că l-am sunat pentru că… aaahhh… la dracu, e deja al doilea ton şi nu am găsit scuza… haideee… gândeşteee… mai repedeee… aaaaa tring!!!! Știu:
-Auzi frate? De ce te-am sunat…
-Da, chiar… de ce m-ai sunat?!?
-Auzi… tu te pricepi la IT?!? Că am ceva probleme…
-Ce probleme??
-Păi… păi… păăăi… mi s-a stricat mailul…
-Păi bineînțeles că ţi s-a stricat, în morți, dacă stai să trimiți mailuri cu pisicuțe…
                Deci de când s-a inventat sms-ul, mail-ul sau orice alt tip de mesaj, „îmi cer scuze” s-a dus la dracu… nu mai știe nimeni de el… s-a pierdut… nu cred că îl mai găsim.
                O să-i simtă cineva lipsa?

Râdem – glumim, dar nu m-am supărat pe nimeni… pur şi simplu mi-a venit ideea…

2 comentarii:

Cristina spunea...

Ai uitat sa mentionezi o alta minune a tehnologiei: dupa ce te loveste inspiratia, ai ocazia s-o impartasesti celorlalti prin intermediul blogului :))

Si da... in unele cazuri, toate modalitatile de comunicare fac exact contrariul: ne izoleaza (sau ne impiedica sa zicem 'scuze' calumea).

armin spunea...

aaa da... asa e... dupa ce ma loveste inspiratia... scriu pe blog!!! buna asta!!! multumesc penru sugestie!

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori