duminică, iulie 4

Lecția de Istorie: 36


Episodul 36: 4 iulie

·         1187: Saladin îl bate rău de tot pe Guy de Lusignan, Regele Ierusalimului. Eu nu știu exact de ce, dar dacă aş avea bani as paria pe lipsa apei.
·         1776: este adoptata Declarația de Independenţă a Statelor Unite. Astfel, printr-o mânărie, ia ființă o mânărie şi mai mare… se naște cel mai mânăritor stat din lume. Cine nu crede să îl întrebe pe Osama.
·         1827: statul New York abolește sclavia. Angajatorii vor fi obligați să schimbe statutul de sclav într-unul de muncitor necalificat şi să îi plătească acestuia un salariu minim. După care fiecare angajator îi va cere necalificatului bani pentru cazare, mâncare plus alte taxe. Adică au abolit sclavia ca să se îmbogățească, înțelegi?
·         1865: este publicată aventura lui Alice în Wonderland.
·         1886: extraordinarul popor francez oferă drept cadou către extraordinarul popor american Statuia Libertății, ca să simbolizeze „libertatea” extraordinarului popor american plus o plată în avans pentru cele două Războaie Mondiale ce vor urma.
·         1928: Marea Britanie se împăca cu gândul că femeile devin eligibile pentru vot.
·         1897: A intrat în funcţiune pasajul Lujerului, cu o lungime de 800 m, din care 400 m sunt acoperiţi. Iar lângă el a facut unu o şaormerie.
·         1854: se năștea Victor Babeș.
·         2003: moare Barry White.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori