miercuri, iunie 9

Trădare


                 Am citit articolul mai de mult, de fapt l-am citit atunci când a apărut, dar cum sunt om al muncii fără rost şi fără vreun produs real, a trecut un pic mai mult timp până mi-am așternut gândurile pe blog. Deci, jurnaliștii de la ProSport ne prezintă 10 „idoli” care au întors armele împotriva cluburilor ce i-au făcut cunoscuți… Nenorociții…
                Bineînțeles că aş putea arunca o lopată de căcat înspre cel ce a scris articolul, pentru că nu ar fi trebuit să dea atenție unui astfel de detaliu, dar pe de altă parte articolul poate fi considerat imparțial, deci cu regret îi anunț pe cei de la ProSport că nu vine nicio încărcătură de căcat spre ei… momentan. Privind în spatele articolului stau şi mă gândesc… cât de „special” trebuie să fii încât să-i consideri trădători pe cei prezenți în acel top? Câți pumni în cap ai luat de ai ajuns să îi înjuri? De câte ori te-a scăpat mama ta din brațe direct în cap?? De câte ori te-a aruncat tatăl tău în sus şi nu te-a mai prins??? Probabil numărul tinde spre infinit. Îți dai seama cât de „special” trebuie să fie un astfel de fan? El nu știe decât că atunci când este meci trebuie să bea multă bere, să meargă la stadion, să ţipe şi să urle iar la final e absolut necesar să se bată cu cineva. După asta pleacă fericit acasă… misiune îndeplinită. Iar pe lângă toate astea, îi mai declară pe unii jucători tratatori. Asta vine că o completare, asta ar trebui să fie cireașa de pe tort.
                Din punctul de vedere al unui astfel de suporter „special”, fotbaliștii ar trebui să își practice meseria în pielea goală cu însemnele clubului tatuate pe corp, ca să nu poată trăda… niciodată. Iar dacă cumva încearcă, acel trădător de club şi culori ar trebui tras pe roată iar numele lui șters din istoria clubului. Chestia asta mi se pare a fi cea mai mare prostie din toată lumea… pe lângă asta.
                Să o luam cu ușurelu, suporterii „speciali” – care nu sunt destul de „speciali” încât să aibă nevoie de ajutor profesionist 24 de ore pe zi 7 zile din 7 – oare ei nu lucrează? Eu bănuiesc că da! Dar oare unii dintre ei nu lucrează la o firmă care produce hârtie igienică pentru câini? Ba este foarte posibil! Dar oare printre ei nu se număra niciunul nemulțumit de condițiile în care lucrează dar mai ales nemulțumit de banii pe care îi primește lunar?? Ohoooo… şi încă câti!! Dar lor, dacă concurenţa le-ar propune să facă același lucru, dar pentru ei… şi pe bani mai mulți… atunci ce ar face „specialul”?? Eu sunt sigur că ar accepta, dacă nu acceptă e prea „special” şi trebuie internat de urgenţă. Ok, şi după ce face el asta, cu ce tupeu se întoarce în peluză şi strigă către… Pleșan - să zicem – cum îi mai striga lui Mihăiță: „Trădătorule!!! Huoooo!!” Cum??? Eu cred că foarte simplu, merge în tribună şi strigă, fără nici un fel de mustrări de conștiință. Şi nu ar fi primul, am mai văzut în peluză la un meci împotriva celor de la Rapid, un suporter înfocat de etnie rromă cu o puritate extrem de ridicată, peste 90% cum striga: „M..e la țigani!” şi nu a făcut-o oricum, a trăit din plin momentul, a ridicat mâinile în aer, a lăsat capul pe spate şi a urlat din fundul plămânilor.
                Deci bravii huligani, își trădează patronii şi fug la concurenţă, iar în week-end merg pe stadion şi îl apostrofează pe săracul Mihăiță pe motiv că ar fi trădător de club şi culori, de neam şi provincie. Păi cum frate să faci aşa ceva? Dar oare nu ai şi tu un gram de frică în suflet? Nu te gândești şi tu că se crapă cerul şi te lovește Titi cu un trăsnet?? Pai bineînțeles că nu le e frica de aşa ceva, pentru că ei sunt „speciali”. Acum, l-am ales pe Mihăița… pentru că sunt şi rău, dar mai ales pentru că specialitatea lui, în calitate de fotbalist, este să își declare dragostea pentru cât mai multe echipe de fotbal. Cred că asta e scopul lui în viața, să rostească „Te Iubesc!” în cât mai multe combinații de culori. Eu când îi aud numele, îmi vin instant în minte trei imagini, prima e când a rupt el în patru vedeta celor de la Everton, de l-au scos medicii de pe teren şi au mers cu el direct la Urgenţe, a doua e când se jura pe inima că e oltean şi nu va pleca decât în străinătate, iar ultima este când şi-a ajutat el echipa să intre în grupele UCL prin faptul că a întârziat să îi returneze mingea lui… turcul ăla chel de la Galatasaray… Hassan sau Abdullah… sigur poartă unul din numele astea doua… de fapt 80% din turci au unul din numele astea… dacă strigam mai tare, 80% din turci s-ar fi întors spre mine şi ar fi întrebat: „da baştane, te servesc cu ceva? Un ceai? O halva?” Dar bine, eu sunt şi răutăcios, Mihăiță a schimbat patru cluburi cu renume din România, iar ca să faci asta trebuie să ai măcar un pic de valoare, să nu fii precum printul Cristea, că vor șefii să îl vândă oricui, dar nu îl vrea nimeni. Ăla şi să vrea să trădeze şi nu poate!!!

                Dar să revin la cei mai mari trădători din fotbalul românesc, ăștia săracii… ce vină au ei? Care e păcatul ăla de neiertat pe care l-au comis?? Au jucat la un club, a venit vremea să plece iar la întoarcere clubul „de suflet” nu s-a mai arătat interesat de serviciile lui, acum un astfel de jucător ce ar trebui să facă? Să stea pe bară? Să zică că el nu are să joace pentru marea rivală?? De ce? El din asta trăiește, mă rog, deși eu nu consider că a juca fotbal e o meserie, dar unii trăiesc destul de bine din asta. Deci dacă aşa ceva se întâmplă, jucătorul ar trebui să moară de foame în loc să joace pentru o rivală, nu? De ce? Că aşa vor fanii? Ca să fie mulțumiți fanii?? E o prostie! Dacă cel din tribună care îi strigă „trădătorule” ar rămâne fără loc de muncă iar rivala companiei ce l-a pus pe liber i-ar oferi un contract ar accepta imediat, fără să îi fie frică că noii colegi se vor uita urât sau îl vor considera trădător, atunci de ce ar trebui să fie diferit pentru fotbaliști? Ei ce au în plus?
                Iar toate chestiile astea au pornit de la suporteri. Pentru că le-a intrat lor în cap ideea că dacă îți cumperi bilet şi mergi pe stadion poți să înjuri pe cine vrei şi să îți scalzi medularul în mamele jucătorilor care nu joaca bine – în opinia ta, pentru că tu ești şi cel mai mare antrenor.
                Adică dacă fotbalistul şi suporterul pleacă de la o echipa la marea rivala şi implicit de la o companie la marea rivală, doar fotbalistul e considerat trădător şi este arătat cu degetul în timp ce se aruncă cu ouă sau capete de porc spre el.
                Unii fotbaliști fac spectacol. Mihăiță preferă să… facă altceva. Fanii strică spectacolul. Lui Mihăiță nu îi pasă, el oricum nu făcea spectacol. Bine eu sunt şi răutăcios, dar acum adevărul e că ai lui colegi fac mișto de el, îl necăjesc aşa: „Mihăiță, ești atât de praf încât dacă ieși în club nici un paparazzo nu vine să îți facă poze” sau „Mihăiță, ești atât de praf încât Măruță a zis că te cheamă la emisiune doar când o să îi refuze Andra invitația” sau „Mihăiță ești atât de praf încât dacă dai gol, prezentatoarele de la știrile sportive sar peste știrea asta”. Bine, eu sunt doar răutăcios… Mihăiță a avut şi perioade bune…

2 comentarii:

anelise spunea...

cum nu ma pricep la fotbal, si nu inteleg de ce dam atata importanta fotbalului cand avem atatea sporturi mult mai frumoase si mai de laudat, tot ce am remarcat eu din textul tau e ca tu esti doar rautacios. ai spus fraza asta de patru ori, cum sa nu-ti ramana in cap?:P

armin spunea...

le-ai numarat? sunt 4?!? oi fi eu rautacios... dar fanii strica tot!

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori