joi, aprilie 1

Îți urez să Paşti Fericit!


                    Şi îți urez de pe acum, pentru că eu am să plec să pasc şi eu fericit împreună cu ai mei prieteni… abia aștept… jur că mă îmbăt cum mă dau jos de la volan…
                Am să te rog să nu exagerezi cu mâncarea sau băutura, ca să nu ajungi vedetă cam pe la orele 17. Mergând mai departe am să te sfătuiesc să nu urmezi exemplul meu şi să rămâi acasă cu familia, pentru că întotdeauna Paştele şi Crăciunul se petrec în familie. Dar știi şi tu vorba aia care zice că ar trebui să faci ce zice popa, nu ce face el.
                În altă ordine de idei, nu uita că azi e totuși 1 Aprilie, deci ai grijă la păcăleli. Dacă cumva vrei să faci o glumă vreunui cunoscut şi nu ai idei, am să îți dau eu una:

Magicianul

                Se făcea că eram în vacanţă la bunici. Era mirific… sat frumos… soare… vară… toate bune şi foarte frumoase. Băi dar era un copil pe acolo… extrem de enervant. Cel mai enervant… aşa de enervant… ceva incredibil.
                Într-o seară, ne-am strâns câțiva prieteni… stăteam şi golăneam prin sat – eu i-am învătat să golănească, pentru că ei încă nu știau. Şi evident că tipul ăsta, Andrei pe nume, m-a enervat la culmea culmilor şi astfel mi-am adus eu aminte de o foarte amuzantă glumă făcută de prietenii mei unui alt tip foarte enervant – un arab grețos şi foarte nesimțit. Confident din vârful degetelor de la picioare până la ultimul fir de par din cap, mă duc la Andrei şi îi spun:
-Bă, tu mă crezi pe mine dacă îți spun că pot să fac ceva?
-Depinde ce minciună mai bagi acum! mi-a răspuns el…
-Păi uite, eu îți zic că pot să îmi bag piciorul pe țeava de eșapament a unei mașini… oricare… poți să o alegi tu, dar să fie una care a mers recent, să nu fie de aia stătută pe loc.
-Ha-ha… da tu ce crezi? Că eu sunt prost??
-Băi, uite, dacă nu mă crezi, facem pariu… pe bani! l-am momit eu…
-Pe câți bani?
-Păi eu am la mine 20000 lei! nu erau foarte mulți bani nici atunci…
-Bine, bate palma! s-a învoit el…
                Imediat ce am văzut asta, eu i-am spus regulile jocului, anume: va trebui ca cel mai bun prieten al meu din copilărie, Cristi… sau Chituţă, să îi ţină mâna la ochi, că să nu vadă șmecheria, deoarece eu câștig pariuri pe bani grei cu acel truc şi nu vreau că el să mi-l fure. Deși pare ciudat, a acceptat. Imediat Chituţă i-a pus mâinile la ochi, în vreme ce eu mi-am băgat cât am putut de mult degetele pe țeava de eșapament a mașinii alese de Andrei murdărindu-mi-le de funinginea depusă acolo. Imediat după ce am terminat meticulosul proces i-am spus lui Chituţă:
-Băi, mie nu îmi reușește, ia vino să încerci tu, poate ție îți reușește
                Am schimbat rolurile, eu i-am pus mâinile la ochi lui Andrei în vreme ce Chituţă a lovit un pic ţeava de eșapament că să producă un mic zgomot… zgomotul înfrângerii.

                Andrei s-a bucurat de banii câștigați după care s-a dus fericit la magazinul din gară ca să își cheltuiască premiul. Abia a doua zi şi-a dat seama ce se întâmplase de fapt, când s-a trezit şi a văzut urmele de pe pernă.

Prietenii mei de la „Aer Albastru”

                Gura lumii spune multe… eu nu știu ce să cred. Până la urmă am decis să nu cred nimic din acuzele şi scenariile SF ce plutesc în jurul acestei decizii… am să iau lucrurile aşa cum sunt: au scos cursa de Lyon… you bastards… Singura opțiune a rămas Tarom-ul… doar că… fantasticii băieți de la Tarom au decis ei că în acest moment dețin monopolul pentru ruta București-Lyon şi ce au zis? Monopol avem, hai să facem în aşa fel încât să ne recuperam banii investiți în achiziția avionului la fiecare cursă… ce mama dracu’. Motiv pentru care preturile biletelor pornesc de la 189 de euro. Iar pentru perioada Paștelui un bilet dus-întors costa 250 de euro pe la jumătatea lui februarie şi chiar 630 de euro cu o săptămână înainte. Motiv pentru care am apelat la Lufthansa. Sigur, nu e zbor direct, dar am ales biletele destul de bine şi voi avea timp să fac o mică plimbare şi prin Frankfurt… sau măcar prin Aeroportul International din oraș, dacă o să îmi intre brusc nisip în păsărică şi am să decid că e mai bine să îmi joc cărțile pe partea sigură a mesei. Dar totuși… ăștia au tren care face legătura între terminalele aeroportului… şi în plus… finul? Adică dacă părinții mei sunt nașii părinților lui… asta înseamnă că el, Cosmin, este… finul meu? Cred… mă rog… nu contează, Cosmin mi-a spus că tipii ăștia au în aeroport un mall destul de mare unde sunt mereu stewardese… bune… Plus că voi vedea încă un oraș din Europa (dacă nu îmi intră nisip). Deci… cum ar trebui să spun?? Mulțumesc Tarom? Sau… Mă rog, până la urmă, afacere au făcut, că au avionul plin dacă își permit să prețuiască un bilet la 630 de euro… Dar dacă ar lăsa şi ei preturile mai jos… aş merge cu ei… doar pentru comparație, Lufthansa m-a taxat cu 176 de euro pentru o cursă dus-întors cu escală. 180 aş da la Tarom, pentru că trebuie să țin cont şi de diferența un pic cam semnificativă dintre cele două companii aeriene.
 Frankfurt International Airporrt - din satelit(ul meu personal)
                Deci ai înțeles, da? Trebuie să Paşti Fericit şi dacă vrei să faci o glumă ai şi o idee… iar dacă lucrezi la Tarom… te rog eu frumos, roagă-ţi șefii să coboare un pic preţurile.
                Încă o informație fără de care știu că nu poți trăi: În mod excepțional, cu ocazia întoarcerii acasă, voi avea iar status pe mess… acesta va fi: „woohoo… vin acasă!!!”. Totuși avatarul nu se va schimba, e același de o bună bucată de vreme. Acum că am împărțit asta cu tine… mă simt mult mai bine.

3 comentarii:

semafor spunea...

Paste fericit Armin! Sa nu exagerezi nici tu! Am sa ma imbat si eu si am a mananc inghetata pana nu-mi mai simt corzile vocale.

armin spunea...

promit!

Magda spunea...

Am trecut cu bine peste ziua de azi, tare mi-s fericita! :))

Paste fericit!

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori