marți, aprilie 20

Bârna din ochiul broscarilor


                   Făceam eu blogging liniștit în pauza de masă… când… ce crezi? Uite peste ce dau:
 
                Păi, adevărul adevărat este că de la Louis De Funes încoace, umorul vostru a fost din ce în ce mai prost. De fapt exceptându-l pe Louis (şi încă vreo doi sau trei) trebuie să recunoaștem cu toții că aţi avut numai glume bune:
·         Gluma din 1916 când Romania fluiera a pagubă în timp ce restul Europei era ocupată cu spartul capului vecinului. Regele nostru era austro-ungar şi i-ar fi fost cam greu să spargă capul fraților lui, poporul vroia eliberarea Ardealului şi uite aşa fluieram a pagubă… şi atunci ce a zis ea Broscaria? Citez: „Alo? România?... Aici Broscaria (adică Franța)! Auzi băi Românio, nu vrei tu să spargi capul austro-ungarilor? Că uite, dacă vrei, eu îți trimit muniție, arme şi tehnică militară… Haide, vrei? Noi am acceptat şi după ce tancurile austro-ungarilor au… intrat (ca să nu mâniem pe nimeni) în București… ce aţi zis? Aaaa, daa… în legătură cu promisiunea noastră… a fost o glumă!
·         Gluma din 1939 când Hitler a invadat Polonia. Ce a spus ea Broscaria? Bai bulangiule, ce faci tu în Polonia? Nu ne-a fost vorba că nu mai începi alt război? Bineeeee… Intram în război!!! Băi şi s-au luptat… ceva incredibil… băi dar au luptat… cu vitejie… timp de 14 zile. După aia nemții au dat buzna în muzeul unde era expus vagonul de tren în care broscarii îi forțaseră pe frații mai mari ai lui Hitler să semneze acea drastică capitulare în 1918, l-au luat şi i-au pus pe broscari să semneze capitularea în același vagon – asta da umor. Când a semnat capitularea Philippe Pétain a spus: „Noi credeam că glumiți”
·         Gluma de prin anii 60-70 când toți broscarii de rând au spus că lor le este lene să își strângă singuri căcatul, drept urmare s-a decis în mare măsura reinstaurarea sclaviei. Pe post de sclavi au fost aduși algerieni, care făceau toată munca grea, toată munca aia murdară ce era de făcut în Broscaria pentru niște salarii de tot rahatul şi în plus trăiau în niște condiții mizerabile. Dar din nou, adevăratul simţ al umorului a ieșit la iveală când algerienii au spus: „Ce plaiuri frumoase… cred că o să rămânem” Şi aşa a fost.
·         Gluma BroscariaTelecom, când după intrarea în criza economică sinuciderea a devenit o modă în rândul angajaților acestei companii. Motivul? Cică erau presați cu termene limită, erau amenințați cu desfacerea contractului de muncă… Câți dintre voi nu consideră astfel de amenințări ca făcând parte din „rutina zilnică”?? Dar întotdeauna e mai bine să faci o glumă bună şi să alegi cea mai ușoară cale de ieșire din criză, nu?
·         Şi în sfârșit gluma din zilele noastre… când însuși președintele lor, adică broscarul sef, însuși broasca aia are rădăcini prin alte părți ale Europei, mai precis în Ungaria.
Luând în considerare aceste glume… de-a dreptul excelente, tragem linie şi concluzionam: ţară plină de căcat? check! ţară plină de lași? triplu-check! ţară plină de leneși? cvadruplu-check! ţară plină de imigranți din țări sărace? check!
                Hai să ne uitam şi în gradina noastră: căcat… avem! lași? nu știu ce să zic… mâna sus cați şi-au pierdut locul de muncă din cauza crizei… ohooooo, aşa de mulți?… mâna sus cei care s-au gândit să se sinucidă din acest motiv… hopa… nu prea avem! leneși? acum, nu prea îmi place mie această calitate a noastră, dar… adevărul este că foarte mulți ar fi dispuși să își toace coatele pentru mai mulți bani, deci… ne-au luat şi la faza asta! imigranți din ţări sărace? avem şi noi, dar ei se încadrează încă în limitele normale şi putem să le spunem „minorități” în vreme ce în broscaria… broscarii aproape că au ajuns să fie ei minoritate.
                Adevărul ăla adevărat este că aşa a fost dintotdeauna şi va trebui să ne obișnuim cu asta pentru că nu se va schimba. Dar să pui în aceeași oală cu românii niște oameni a căror colecție de concepte nu îl cuprinde şi pe cel al muncii cinstite... e deja prea mult. Ei nu fac altceva decât să vină unul după altul la noi în ţară ca să obțină cetățenia, iar apoi fug în vest unde oamenii sunt mai bogați şi au de unde fura şi cerși. Dacă sunteți aşa de ofticați de ce nu puneți mână să îi educați? Pardon, am uitat, voi sunteți ocupați cu lenevitul.
                Şi în încheiere… oare mai e nevoie să va reamintim că arabii şi africanii (nota arminului: arab=cel cu credință în Mahomed şi Allah, african=cetățean de culoare) v-au depășit numeric? Oare mai e nevoie să vă reamintim că al vostru spurcat grai capătă valenţe arabe pe zi ce trece?
                Oare mai trebuie să vă reamintim că nu sunteți altceva decât o nație de leneși şi nesimțiți? Bârna din ochiul vostru nu o vedeți, dar vorbiți de a noastră… E ușor să vezi o pată neagră pe suprafața albă… Din păcate capacitatea voastră vă limitează la identificarea acelei pete.
Țiganii care va fură şi cerșesc la colţul străzii nu sunt romani… ei au doar cetățenie… exact același lucru îl vor spune arabii şi africanii despre voi în câțiva ani.

8 comentarii:

Magda spunea...

De cand am vazut filmuletul ma gandeam ca o sa ai ceva de spus...Si uite ca bine am gandit!:)

armin spunea...

da mai da-i in pastele lor... ei mai sunt 45%, restul sunt minoritati si isi permit sa vorbeasca de altii?!?

aiacuparu spunea...

Daca ar fi ei singurii care se coboara la nivelul lipsit de inteligenta a generalizarilor...la fel gandesc despre noi multe alte natii...important e cum ne purtam noi 'stindardul' de roman, si culmea, si tu te dedai tehnicii de generalizare!

doaroDIANA spunea...

Bine punctat blogul tau!!!!!!
...auzi...dar faza cu " sa moara si capra vecinului" ,ei o au? sau macar la asta "i-am luat"?loool

armin spunea...

Iuliana, tu zici ca generalizez si eu? Se prea poate... o sa fac ceva in acest sens... dar eram destul de ofticat, pe araboaicele ce stau in genunchi la orice colt de strada nu le vad... dar imediat repereaza tiganii.
Diana, nu am auzit nimic de capra vecinului la ei... dupa cum spuneam, lor li se rupe in 4 de ceilalti... de fapt ii cam doare in cur de orice alt lucru sau persoana ce nu e direct atasata de fundul lor.

aiacuparu spunea...

SI EU SUNT OFTICATA! Dezarmata si frustrata, insa ce naiba sa facem?!

armin spunea...

putem sa le atragem frumos atentia asupra enormei greseli facute, dupa care le putem dovedi ca nu suntem tocmai neinsemnati cum zic ei... sau putem sa punem semnul egal intre ei si noi si sa le aducem aminte de salutul pe care l-au folosit ei in iunie 1940 si mai ales pe 22 iunie 1940, cum au facut deja unii.

armin spunea...

si ca totul sa fie complet, ii mai si promovam pe aia care au facut-o... si daca asta nu ne ajuta sa ajungem la rezultatele dorite punem un prezentator tv sa instige la violenta impotriva broscarilor... si daca nici asa nu ajungem unde ne dorim ridicam mig-urile si ii atacam si in felul asta sigur o sa ne simtim razbunati... iar pe ala care ne-a facut cersetori il ghilotinam si apoi ii sfartecam trupul si il expunem in toata broscaria... ca asa am invatat noi la stiri... d'aia

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori