duminică, martie 7

Tase – mare om… mare caracter


                Tase este foarte mare… plin de mușchi, privește lumea cam de la 2 m înălțime, iar când merge pe stradă trotuarul trebuie să suporte cam 130-140 kg de Tase pur. Plus că este şi un pic agresiv… deci nu îți poți permite să te pui cu el chiar oricând şi pentru orice chestie… că îți face vânt, lucru ce echivalează cu un mare pumn între ochi. Dar chiar şi aşa, Tase e un băiat normal, cu vise cutezătoare. Doar că, el doar visa… nu prea reușea să își îndeplinească dorințele, drept pentru care încerca să își acopere eșecurile cu minciuni. Fiind destul de mare își permitea să nu accepte critici, deci ar fi o idee bună să îl contrazici doar dacă viața ta depinde de părerea lui, adică nu era contrazis prea des. Astfel Tase şi-a creat o viață paralelă, de care doar el știa. Mai țin minte doar două aventuri de-ale lui Tase, hai să îți spun:

1.Tase şi ninjalăii

                Ne întâlnim cu Tase. Tase avea un ochi vânăt. Toată lumea a crezut că Chuck Norris l-a bătut, doar el ar fi capabil. După ce a fost întrebat despre ochiul vânăt, Tase a pornit prima legendă… Legenda Ninjalăilor:
                Pleca Tase acasă… şi înainte să ajungă ce şi-a zis el: „bai frate, ce zi grea… ia stai că mă duc eu să beau o bere la bodega asta”. Tase stătea într-un cartier rău-famat, în mintea lui, adică Colentina, iar acolo el susținea că viața e o loterie: poți ajunge întreg acasă, sau nu. Cu toții aveam încredere în spusele lui… zilnic. Ei şi a intrat Tase în bodegă, a cerut o bere şi s-a așezat singur la o masă. Din spusele lui, nu era prea multă lumină şi nici prea mult zgomot… pentru că toţi cei de acolo erau hoți şi spărgători celebrii… mergeau acolo ca să își vândă unul altuia pont-uri. Era un fel de sală de conferințe a rău-făcătorilor de care nimeni nu știa… înafară de Tase…
                Ei şi cum stătea el Tase liniștit la masă… îl acostează unul… cu o pălărie mare, trasă pe ochi – nu i se vedea faţa. Tase a putut observa doar că respectivul purta barbă mare şi neagră. Eu cred că era însuși piratul Barbă-Neagră… dar e doar părerea mea. Şi fără să îi ceară nimic, fără nici o introducere, nimic, Barbă-Neagră îi vinde un pont lui Tase… cică un mare bogătaș din oraş era plecat cu afaceri prin ţară iar acasă avea un seif unde ținea foarte multe diamante. După ce a spus asta, Barbă-Neagră a dispărut pur şi simplu. Nimeni nu l-a mai văzut de atunci, poate că Tase l-a mâncat… zic eu…
                Tase şi-a terminat berea şi s-a dus acasă. Pe drum s-a tot gândit… i-ar prinde bine niște diamante… ar putea să își achite carul de datorii pe care îl are… (la şaormerie, am adăugat noi în gând). Curând Tase a cedat tentației şi s-a îmbrăcat în haine închise la culoare – ca orice spărgător adevărat. A mers la adresa indicata de Barbă-Neagră… s-a lipit de zid… şi printr-o mișcare subtilă a sărit în curte. Avea 140 de kile, dar a făcut o mișcare inteligenta şi a sărit peste un gard de 2,5m… șmecher Tase. Apoi,  s-a strecurat printre senzorii de presiune ce erau puși prin curte, el are 140 kg dar a reușit să se strecoare printre senzorii de presiune puși în curtea interioară. Apoi a dat cu spray negru pe camera de luat vedere – pentru că încă nu îl filmase, camera aia de obicei e instalată ca să supravegheze cerul.
                A reușit să intre în casă folosindu-se de un ac de par… pe care l-a găsit lângă ușă… Eu mă abțin cu greu de la comentarii… iar Tase îmi punea limitele la încercare. După ce a intrat în casă, a smuls efectiv controler-ul alarmei din perete – înainte să se declanșeze alarma… alarmele instalate în casele bogătașilor au acest neajuns, nu declanșează dacă smulgi controler-ul din perete, pentru cei ce nu știau.
                În final a ajuns în camera unde era pus seiful… a pus urechea pe seif… şi după câteva încercări l-a deschis. Că doar de aia e seif, ca să îl deschizi punându-ți urechea pe el. A luat diamantele şi s-a îndreptat liniștit spre ieșire, bineînțeles că a făcut asta doar după ce şi-a făcut un samviş în bucătăria bogătașului. Nu înțeleg de ce nu s-a dus la televizor să îl mănânce… doar nu era nimeni acasă, deci nu l-ar fi certat nimeni că face mizerie.
                Când a ieșit pe ușa afară… s-a întâmplat… 10 ninjalăi au sărit din pomul bogătașului. Tase nu a stat pe gânduri şi i-a luat la bătaie… pe rând, că ninjalăii aşa au fost educați, să fie respectuoși, să nu atace decât pe rând... mai ales ăia şcoliţi în România nu în Japonia. Ei şi ghici ce? În timp ce îl bătea Tase pe al 9-lea ninjalău… al 10-lea s-a strecurat pe la spate… şi i-a dat-o mișelește. După care i-a şi furat diamantele.
                După ce am ascultat povestea lui Tase l-am întrebat pe fratele lui ce s-a întâmplat de fapt… replica lui:
-Aiurea, l-a prins mama cu țigara în gură şi l-a bătut!!
 
Tase

2.Tase şi submarinul

                Erau ăștia la mare împreună cu Tase. Dimineață au plecat la plaja fără Tase, el a refuzat să meargă pe motiv că nu are chef… doar de aia mergi la mare, să stai în casă pentru că nu ai chef. Ei şi stând el acasă, i s-a făcut poftă să citească… băi şi a căutat el cartea aia pe care orice băiat o ia cu el când merge la mare… pentru cei ce nu știu, de obicei luam cu noi o carte de aventuri, iar în rucsac (da, noi plecăm cu un rucsac, nu cu jumătate de dubă precum fetele) aceasta carte poate fi găsită – de obicei – între mașina de spălat şi foehn... şi alte chestii fără de care nu plecam niciodată la mare. Şi se pune Tase pe citit… şi citește… şi citește… şi la un anumit moment dat îl plesnește un chef nebun de înot. Ce să facă? Tase era în dilemă, nu știa ce să facă pentru că lectura ce o alesese era de calitate. Nu știa ce să facă… la ce să renunțe… şi după câteva clipite de gândire… găsește soluția. Bagă cartea într-o pungă de plastic şi merge în apă. Dacă nu ai citit niciodată o carte într-o pungă de plastic în timp ce înotai… ești degeaba.
                Şi cum înota el Tase cu poftă la un moment dat se gândește să se întoarcă… când se uită în spate… nu se mai vedea malul… aşa de mult înotase (linia orizontului e de aproximativ 15 km). Se panicase un pic Tase… nu prea știa ce să mai facă acum… cââând… ce crezi? Simte el ceva alunecos pe la picioare… se uita în spate… ce vede? În spatele lui ieşise la suprafață un submarin românesc (singurul pe care îl avem e pe butuci pe lângă Mangalia). Iese căpitanul şi îi zice:
-Salut Tase! Ce faci aici??
-Păi… am citit şi am înotat… iar acum m-am pierdut! a răspuns Tase
-Păi hai că te duc eu înapoi la mal!
                După ce a ajuns la bord a servit masa împreună cu căpitanul în sala de mese. Submarinele au cam de toate la bord… de la torpile până la săli de cinema – pentru cine nu știa deja. Cea mai tare fază a fost când a povestit ce a mâncat: friptura de rechin cu mămăligă.
                Eu nu aş vrea să fiu prin preajma atunci când Tase are să realizeze că viața nu e chiar aşa cum şi-o imaginează el. Bănuiesc că lucrurile au să ia o întorsătura urată.La mulți ani fetelor pentru ziua de azi!!! Plus o floare!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori