duminică, februarie 14

De ce e bine să ai prieteni

                Chestia asta s-a întâmplat acum câțiva ani, pe la începutul verii. M-a sunat Moraru să mă întrebe dacă vreau să merg la Paradă (Liberty Parade) cu el, Fifi și o colegă de la locul lui de muncă… a cărui nume nu mi-l mai amintesc, dar am să o numesc „acea proastă inutilă şi brunetă” (adică Apib) pentru că toate s-au întâmplat atunci din cauza ei.
                Moraru m-a sunat și mi-a spus că ei pleacă la mare în weekend să vadă Parada și mai mult, au găsit și cazare moka la mare. Când am auzit asta nu l-am întrebat decât exact când plecam, restul nu mă mai interesa… nu m-am mai gândit la alte chestii. Din puținele date furnizate de Agenția Morărească de Tăinuire a Informațiilor (AMTI) aflasem că Apib avea o casă la mare, în Eforie… nu mai știu care din ele, Nord sau Sud, ăla mai urat… Sud, nu? Nu mai contează. Urma să ajungem acolo cu microbuzul, pentru că nu avea rost să facem o noapte pe tren sau să plătim o mică avere pentru un bilet la rapid.
                Ei și m-am trezit eu urcat în microbuz… cu Apib, Moraru și Fifi. Apib era relativ frumușică… dar era atât de proastă… extraordinar de proastă. Dom’Şofer avea în mașină câteva exemplare din „7 seri”, eu când m-am urcat am luat un exemplar, speram să îmi țină de urât ceva timp. L-am răsfoit un pic după care, ajuns la ultimă pagină m-am întors spre banca din spate, unde stăteau Moraru şi Apib şi i-am spus Morarului:
-Bă Morare, ia te uită, horoscopul pe tot weekendul, ia să vedem ce îți prezic ție stelele… după asta am născocit pe loc câteva cuvinte care ar fi sunat „de horoscop” sau „horoscopice”, care mi-au ieșit din prima, fără sa dau de bănuit. Auzind ce previziuni astrale minunate are Moraru, Apib a zis:
-Aaaaaa, horoscop…. Ce drăguț, dă-mi și mie să citesc la zodia mea!!!
                Ne-am uitat foarte ciudat la ea… vroia să citească horoscopul în „7seri”. Am glumit un pic după ce nu l-a găsit. Apib a strâmbat un pic din nas. I-a trecut repede.
                Înainte de a ajunge în Eforie eu devenisem curios, nu știam exact care e treaba cu acea casă pe care Moraru susținea că Apib o are. Mi se părea ciudat, să ai casă la mare dar niciun prieten cu care să mergi la mare??? Lui Moraru nu prea îi păsa dacă acea casă există sau nu, în vreme ce Fifi… ei bine Fifi nu prea are probleme existențiale, nu îi pasă că e noapte, zi… avem, nu avem cazare la mare… el trăiește clipa. Cum rămăsesem singurul care putea „salva ziua” am luat-o pe Apib la întrebări. După câteva minute eu și Moraru eram șocați, în vreme ce Fifi avea ruperi de diferite organe sau încheieturi de membre. Apib nu avea casă la mare… dar o sunase cineva din Eforie, care aparent avea multe camere libere acolo, și o invitase la mare. În toată aceasta poveste nu prea vedeam unde a vorbit Apib de noi. Deci practic mergeam la mare, să ne întâlnim cu un necunoscut, care urma să ne ofere cazare gratis… în Eforie Sud. Cui îi pare ciudat asta? Îți spun eu că lui Apib nu îi părea ciudat… și nici lui Fifi – bine dar el era deja pe modul „fun-fun-fun”, deja începuse să agațe… încă din microbuz.
                Ajunge microbuzul în Constanța, coborâm, luam repede altul care mergea până în Eforie. Pe drum înspre Eforie Apib a scos telefonul şi l-a sunat pe „cazatorul” nostru. După câteva minute la telefon am aflat că de fapt numitul Daniel, de profesie cazator pe gratis, nu mai era în localitate. În locul lui a răspuns la telefon fratele lui, Toni aka Toni cazatorul sau Toni țiganul. Când am auzit asta, eu și Moraru eram din nou șocați… lui Fifi i se rupea în continuare… deja începusem să îl bănuiesc pe Fifi că a luat Ecstasy, pentru că avea ochelarii de soare pe nas și dădea din cap pe muzică.
                Ajunși în Eforie situația stătea aşa: plecasem de acasă cu promisiunea că vom obține cazare gratis – în perioada Paradei – de partea unui prieten al lui Apib. Înainte de a ajunge am aflat că urmează să fim primiți cu brațele deschise de fratele „oferitorului de cazare gratis” care din punctul meu de vedere putea fi un traficant de organe. Lucrurile nu puteau sta mai bine de atât.
                Am ajuns noi la locul de întâlnire – la poștă – și ne-am pus pe așteptat. Eu și cu Moraru născoceam scenarii apocaliptice departe de urechile lui Apib care în acele momente se întreținea cu Fifi. Speram ca astfel să afle și Fifi situația noastră. Nici o șansa, Fifi era prea adânc în modul „fun-fun-fun”. Ei și după o scurtă așteptare sosește și „clipa adevărului”… sosește Toni. El se descrisese un pic la telefon, ca să ne recunoaștem: înalt și cu parul lung. Ce pot să zic… era singurul înalt și cu parul lung de acolo, nu mai erau alții. De fapt el era un tip… negru, băi știi ce e aia negru? Şi nu de la bronz… înalt, cam 1.80-1.85 și cu parul lung… adică foarte rar dar lins pe spate și prins într-o coadă de câteva fire… care mai erau și ondulate. Pe nas purta ochelari de soare închiși la culoare. Era îmbrăcat în haine de culoare albă (!!!) și avea o burtă imensă și păroasă care îi şi ieșea pe afară. Am făcut cunoștință și am vorbit un pic, ne-a explicat situația:
-Da, Daniel e plecat… are o combinație în Italia, ne-a spus Toni
Iar în spatele meu Moraru mormăia:
„Daa, adică e la pușcărie… la mica Italie din Jilava!”
                Eu nu știam cum să îl împing pe Moraru mai departe de Toni ca să nu ne audă…
-După ce am făcut eu combinații vreo 7-8 ani prin Italia m-am întors acasă cu ceva bănuți puși la ciorap… că îmi era dor…
„Daaa, adică ai făcut şi tu 7-8 ani de pușcărie… dar întrebarea este… unde i-ai făcut??” șușotea Moraru. Eu eram undeva între Toni „ciocanul” și Moraru „nicovala” care pe lângă că era ea nicovală şi deci era bătută în cap, nici nu vroia să tacă din gură.
                Am mers toți la un hotel din apropiere, unde aparent Toni avea ceva relații… ne-a lăsat pe terasa de la intrare, a comandat pentru noi câte un suc – pe care urma să le plătească el (!!!) – după care a intrat înăuntru să trateze cu proprietarul. Eu şi Moraru atât am așteptat am luat-o pe Apib la întrebări: cine e ăsta? de unde îl cunoști pe fraxsu? Răspunsurile primite ne-au lăsat efectiv mască.
                În urma cu un an, Apib fusese singură în Eforie Sud, iar pe plajă a fost acostată de numitul Daniel, de profesie… agățător cred. Ea susținea că a petrecut câteva zile frumoase alături de Daniel şi prietenii lui după care a plecat acasă iar în anul ce trecuse au ținut cât de cât legătura. Eram uimiți… ce fel de fată ești tu, dacă mergi singură la mare, te agață unii pe plajă și o arzi cu ei câteva zile. Ne uitam înăuntru la Toni, ne uitam la Apib… Eu și Moraru am luat decizia – pentru că Fifi era din nou ocupat, văzuse el un grup mare de fete și plecase chipurile să cumpere ceva din același loc unde erau şi ele. Toni s-a întors, ne-a spus că nu a găsit nimic, dar nu trebuie să ne facem griji, pentru că găsește el ceva – doar e combinator, nu? În acel moment noi ne-am scuzat, i-am spus că mergem să mâncam ceva și după ce terminăm o sunăm noi pe Apib ca să vedem pe unde a găsit cazare și vedem cum ne aranjăm în camere.
                L-am luat pe sus pe Fifi, ne-am urcat în autobuz și am apucat-o spre Saturn. Chiar și după ce microbuzul pornise la drum, nedumerirea persista pe fața lui Fifi… nu înțelegea de ce suntem în microbuz, el apucase să le promită fetelor că o să se dea cu ele cu banană în dimineața asta. nu putea să nu își păstreze promisiunea. I-a explicat sumar Moraru situația, după care Fifi a dat-o:
-Cine mă? Toni?? Toni e de treabă frate, nu ai văzut că vroia să ne găsească cazare pe gratis… a urmat o scurtă pauza de gândire, atunci cred că a realizat Fifi cam care era situația…
-Bă, dacă ne adormea și ne vindea ficații?!? a continuat el
-Frate, exact asta am spus și noi! a confirmat Moraru.
                Am ajuns în Saturn, am petrecut noaptea la Paradă, după am dormit pe plajă, cu capul pe rucsac. Nu prea se doarme bine pe nisip, chiar dacă e vară. Dar oricum pe nisip e mai bine decât unde vroia să ne cazeze Toni „traficantul de organe”.
                Nu am mai auzit nimic de Apib, din câte îmi spusese Moraru ea fusese concediată cu câteva zile înainte de la locul de munca unde era colega cu el. Iar după acest eveniment nici nu s-a mai deranjat să o sune. Poza de mai sus e portretul ei robot, dacă o recunoaște cineva… să nu ia măsuri speciale.
                Din acest motiv îți spun: e indicat să ai prieteni cu care poți face diferite chestii. Spre exemplu să pleci la Paradă.

4 comentarii:

Alis spunea...

parca ziceai ca Apib e bruneta...si in 'poza' e cam saten parul :))

armin spunea...

e doar un simplu detaliu dacă mă gândesc bine... Apiș sună muuuult mai bine... de fapt nu

Alis spunea...

apiș?:)
aaa si dc tre sa avem 2 coduri de securitate? 1 nu ajunge?

Miss Wanixa spunea...

mda` :)) saraca "proastă inutilă şi brunetă”

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori