miercuri, februarie 10

Crazy daredevil – aka Leevs

                Pe Liviu îl cunosc din liceu, am fost colegi de bancă o vreme. Când am intrat eu în clasă, el era „băiatul ăla blond, cu ochi albaștri” așa l-a catalogat eu imediat ce l-am văzut.
                La început… părea retras… timid… introvertit. În primul weekend din clasa a 9-a am ieșit cu rolele în Herăstrău… Liviu era pe cea mai înaltă rampă din parcul amenajat acolo. Sărea, cădea… se ridica… nici în cur nu îl durea. Era Hopa-Mitică. Atunci mi-am schimbat un pic părerea despre el, m-am gândit pentru câteva secunde că poate nu e chiar așa de ciudat… după alte câteva secunde m-am gândit că poate totuși nu e el, aveam serioase motive să cred asta pentru că în săptămâna ce trecuse singurul cuvânt pe care îl scosese Liviu fusese „prezent”.
                Anii au trecut și Liviu a devenit Leevs – the Daredevil… the crazy one. Am să te rog să te gândești la cea mai tâmpită cascadorie pe care ai făcut-o vreodată… dacă nu ai făcut nici o chestie de genul ăsta (ar fi cazul să lași blogul meu și să ieși din casă) atunci gândește-te la una pe care ai văzut-o la televizor…. Te-ai gândit?? Bun! Acum, înmulțește-o cu 10…. Triplează rezultatul… Cam asta face Leevs în timpul liber. Şi pe cuvântul meu… nu glumesc. Am să îți povestesc câteva întâmplări, ordonate în funcție de gradul de nebunie:

Moneda de pe masă

                În liceu, la orele de sport jucam baschet. Leevs juca o combinație între baschet şi rugby, deși în tinerețile lui a făcut polo. De obicei nu îl alegea nimeni în echipă, moment în care se enerva și ne alerga pe toți prin sală. Cel mai des mă prindea pe mine. Mă doare spatele şi acum. Mă rog… nu mai contează, pun o compresă cu apă rece şi trece. După ce începea meciul, începea să se umple și banca de pe marginea sălii… preferam să ne uitam de pe acolo decât să luam pumni în cap, coate în gură… șuturi în diferite locuri… sensibile… în mintea lui Leevs – nimicuri. De acolo a scos Dodo fraza:
-Bă, care v-ați uitat moneda aia de 5000 lei (50 bani astăzi) pe masă? Că Leevs are impresia că jucam pe bani!

Troleul de pe Witting

                Mai știi troleele alea vechi? Roman. Alea cu burduf, da… exact… alea! Pe vremea când abia își luase Leevs carnetul încă mai circulau. La scurt timp după… au murit… în raportul inginerului de la Remat în dreptul rubricii „Cauze” scrie sec: „necunoscute”! Adevărul este la Leevs. Ce s-a întâmplat? A plecat el în trombă de la semaforul de pe Dinicu Golescu și vroia să o apuce pe Witting… înainte intrarea de acolo era plină de gropi și piatră cubică. Cu motorul turat la maximum l-a traversat pe Golescu și fix la intrare pe Witting și-a dat seama că nu prea are loc între nu mai țin minte ce obstacol și un troleu cu burduf. S-a speriat – susține el, deși eu sunt convins că nu a simțit niciodată sentimentul ăsta – și a frânat – din nou nu îl cred, pentru că el are carnet de vreo 6 ani și nu  a folosit frâna vreodată… de fapt nici nu cred că știe unde e frâna – după care din cauza vitezei, a gropilor și a pietrei cubice a derapat, s-a răsucit și a lovit troleul. Eu nu am fost de față la evenimentul ăsta, Leevs spunea că s-a urcat cu ambele roți din dreapta pe partea din spate a troleului și astfel a reușit să îi rupă burduful. După ce a povestit ni s-a părut cam cusută cu ață roșie… dar… știindu-l nebun… nu l-am contestat. Acum, cei care cunosc zona și intersecția de la Gara de Nord or să își dea seama și cât de roșu era semaforul de acolo când a trecut Leevs. Nu mai știu dacă și cât i-au suspendat permisul.

 La mulți ani 2007!

                Era Revelionul 2007, Leevs petrecea acasă la el cu câțiva prieteni. Era și Ovi cu el, că el mi-a descris faza la care eu… din nou nu am participat… pentru că sunt precaut şi țin la viața mea, iar în jurul lui Leevs nimeni nu poate fi în siguranță. Leevs stă la etajul 10 – el a ales apartamentul la etajul ăla… și nimeni nu s-a mirat – iar în fața blocului său este unul mai mic, de 5 sau 6 etaje. La miezul nopții câțiva petrecăreți au ieșit pe terasa acelui bloc ca să se artificiască ca orice român în prag de an nou. Leevs ieșise pe balcon să se artificiască şi el, doar că artificiile lui erau comandate special la un traficant de arme, pentru că ălora nu le poți spune artificii… Leevs avea tunuri, lansatoare de rachete… practic el a mers pe principiul „cumpăr ce e mai mare și mai puternic”. La un moment dat… i s-a părut lui că o micro… pico-petardă (în comparație cu ce avea el) a sărit prea aproape de el. S-a enervat, a mers la bucătărie – împreună cu tot arsenalul lui – și folosind grilajul de acolo pe post de suport a început să bombardeze pozițiile ocupate pe terasă de ceilalți petrecăreți (inamici în mintea lui). Ovi povestea că ăia nu mai știau care pe unde să sară şi să se ascundă de furia lui Leevs. Evident că Leevs se distra.


Eu bag mașina în curte

                Eram noi „în deplasare” la una din moșiile Rogeresti. Grătare – grătare… băutură – băutură… toate bune și frumoase. După ce s-au îmbătat toți… dar toți… de la primul până la ultimul, Leevs s-a gândit că Dacia lui din 1977 nu este în siguranță în fata curții… și a zis:
-Bă!!! Eu mă duc să bag mașina în curte, că mi-e frica să nu mi-o fure!!!
                Dodo era pe fază și sătul de glumele proaste pe care le făcea Leevs, a zis să îi returneze serviciul:
-Bă frate, numai glume proaste a făcut nebunu’ ăsta, stai că i-o întorc… mă arunc pe capotă!
                Dodo e fost poloist… are 108 kg. E maaaare. Mare de tot.
                Leevs era la volan când Dodo i-a ieșit în față… încă nu pornise de pe loc, doar tura un pic motorul (F1 style). Dodo își făcea curaj în fața lui. Leevs aprinde farurile. Dodo nu își mai făcea curaj pentru că era sigur că Leevs are să îl vadă. Leevs pornește de pe loc, se avântă spre curte, Dodo pornește spre Leevs… ajunge la distanța optimă la care putea să sară și să aterizeze în siguranță pe capotă, sare… moment în care Leevs trage de volan ca să intre în curte….
                Dodo a aterizat întâi pe aripa din stânga, apoi a căzut… în cădere s-a agățat de mânerul unei portiere și Leevs l-a târât în curte. S-a ridicat de acolo julit tot, de sus până jos… și în timp ce ăștia se mirau cum de poate el să se ridice fără probleme… ce zice Dodo??
-Bă, vedeți să nu fi pățită mașina ăstuia ceva… sau aleea pe care m-a târât… că eu sunt ok!!!
                WTF?!? Să verificam mașina?!? Şi…. Aleea?!?!? Leevs a căzut de la volan după ce i-a deschis cineva portiera după care a declarat că nu l-a văzut pe Dodo… 1.85 m – 108 kg. Dar nu l-a văzut.

De ce are Leevs cască în poza de grup?

                Pentru că după ce a căzut de la volan, s-a ridicat și a încercat să asculte ce îi povesteam noi că s-ar fi întâmplat. Nu prea îi venea să creadă. S-a uitat la Dodo, l-a văzut sângerând… l-a întrebat în ce s-a tăiat!!!! După care s-a urcat fericit pe portbagajul mașinii proaspăt parcate în curte, a luat poziția „turcește” și a rugat-o pe Catelin să îi povestească iar ce s-a întâmplat. Cum Catelin avea un talent aparte în a povesti (adică decolteul ăla generos) Leevs era ochi și ochi la ea. Asta îi povestea… și Leevs râdea. Şi când râdea… se balansa…știi și tu cum e… te balansezi în față… apoi în spate. Ei și a ras el Leevs ceva mai tare în față și a căzut în cap de pe portbagaj. Catelin a povestit că nu a schițat nici un gest, nimic… a fost stâncă… direct în cap… nu a pus mâinile să se ferească… nimic. Doar am auzit o bufnitură (de la cap) încă una (de la restul corpului) și apoi și pe cea de-a treia (Catelin căzuse pe jos de râs).P.S. Dacă cumva îl cunoști, te rog nu îi spune că am scris asta despre el, că e în stare să se urce pe motocicletă (oooo da, are motocicletă… și una super tare, cel mai mare CBR parcă, super mișto motocicleta… jur că nu mă urc niciodată cu el pe motor) și vine până aici ca să îmi aplice o corecție corporală pentru că l-am făcut vedeta pe net.

2 comentarii:

Miss Wanixa spunea...

=))) mor de ras` :)

oare am onoarea sa ma aflu` vreodata .. in blogroll`u tau ? :)

armin spunea...

wish a little wish? granted...

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori