joi, februarie 18

Articol Plictisitor

Statele Unite ale Idioților

                Mergeam eu liniștit la laborator dis de dimineață și ce citesc ochii mei în ziar? Un distins grup de cercetători americani au reușit să obțină o temperatură de vreo 4 miliarde de grade Celsius. Cum prea multe detalii nu am putut găsi în respectivul ziar și eram plin ochi de curiozitate am gugălit eu pe gugălul ăstora de se dau ei mai speciali decât ceilalți și am găsit ceva. Autorii experimentului erau foarte fericiți de reușita experimentului și declarau că descoperirea lor poate fi folosită la studiul amănunțit al miezului Pământului sau chiar al Soarelui. Sunt extrem de curios cum or să studieze ei Soarele… Prin reducere la absurd, ar putea studia suprafața Soarelui și poate cea a coroanei, dar miezul e mult mai fierbinte. Sau, poate că în sfârșit au găsit o metoda viabilă de a-și pulveriza țara plină de caca. Sper.
                Cercetarea americanilor este foarte bine dotată, au aparate de ultimă generație, dar din păcate rezultatele obținute cam lasă de dorit, foarte puține pot fi considerate extraordinare. Printre descoperirile lor se numără bomba atomică și dinamita. Deci foarte probabil armata va deveni interesată de această descoperire. Dar mă rog… sunt doar cârcotaș… sau foarte cârcotaș… sau doar invidios.
                Sau… poate că nu. Cum te-am avertizat că asta este un articol plictisitor, am să te rog să îți irosești 6 minute din viață și să urmărești următorul clip pe marginea căruia avem să discutam, bineînțeles, o altă capodoperă a cercetării de peste Atlantic:
 
                Deci? Ce ai înțeles din acest clip? Că acel brav grup de cercetători au reușit să dovedească lumii întregi că Einstein a greșit, ba mai mult e un neica nimeni. FALS! Au încercat ei ceva, dar le-a dat FAIL! De fapt ce au făcut ei? Au mers în biroul șefului de la NASA și au zis: „vrem să punem pe orbită un satelit de câteva sute de milioane de dolari!”. Zis și făcut, au aruncat banii pe satelit plus alți bani pentru a-l propulsa pe orbită. După care s-au pus pe înregistrări.
                La un anumit moment dat, extraordinar de scumpul satelit, a detectat el ceva deosebit de interesant: a înregistrat două radiații (uimitor, nu?), de tipuri diferite, care au ajuns la distanță foarte mică una de cealaltă, adică câteva fracțiuni de secundă. Şi ce s-au gândit ei? Frate, asta e dovada… e dovada clară că Einstein a greșit. Ce a spus Einstein? Simplificat: orice radiație, de la foton la radiațiile γ are aceeași viteză de propagare în spațiul cosmic. Şi cum satelitul lor le înregistrase cu timpi diferiți, ei au tras concluzia că Einstein e un mare prost. Toate acestea fără să verifice dacă cele două evenimente au fost produse de același eveniment. Deci practic două explozii diferite puteau să producă cele două radiații înregistrare, iar acest lucru nu contrazice cu nimic teoria lui Einstein, de fapt nici nu se apropie măcar de locul de la care o eventuală nouă teorie ar putea porni la drum spre a-l contrazice pe marele fizician. E o simplă chestie pe care o știam deja.
                Ca să evite probabil o rușine generalizată, grupul de cercetători „wannabe” au făcut și un alt experiment, au creat ei o mini explozie și au înregistrat radiațiile. Acest eveniment a produs o serie de radiații care bineînțeles au ajuns în același timp la detector. După care au săpat ei mai adânc și ce au găsit?? Că cele două raze pe baza cărora și-au început ei experimentul fuseseră produse… nu se știe exact când. Puteau fi produse și înaintea apariției sistemului nostru solar, înaintea Big-Bang-ului – pentru unii, sau înainte ca Dumnezeu să îi creeze pe Adam și Eva.
                Deci, cum sună baza cercetării lor: „Domnule, noi am cheltuit câteva miliarde de dolari, după care am prins noi două radiații… venind de… nu știm unde… dar știm sigur că au ajuns în timpi diferiți, drept urmare Einstein e un mare prost, pentru că din punctul lui de vedere cele două radiații ar fi trebuit să ajungă în același timp. Dar noi nu știm sigur că au și pornit în același moment. Dar Einstein e prost.”
                Ei aruncă banii pe prostii ordinare iar apoi se uită și se întreabă de ce oare am intrat în criză financiară… răspunsul e simplu: pentru că Einstein a fost un mare prost şi habar nu are. Mulțumim Cerului pentru SUA.

2 comentarii:

aiacuparu.wordpress.com spunea...

AMIN!

armin spunea...

nu... ARMIN ! :))

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori