luni, ianuarie 25

Nucleara

Îmi place să îmi amintesc… parcă retrăiesc momentele alea.
                  Acu câțiva ani, eram liniștit la scoală şi stăteam… așteptam să treacă ziua ca să pot pleca acasă… dar Dodo nu mai avea răbdare, astfel încât se ridică şi declara: „Îmi bag  pl în absențele pe care le iau, mă duc la Futre(coleg cu noi, bolnav la pat în respectivul moment – aia era porecla lui, nu îl chema așa)”
                   Acum Futre, fiind bolnav acasă – nu mai știu ce boală avea, oricum una care presupunea să stai în pat – mai venea cineva pe la el să îi mai facă de mâncare şi alte chestii de care ar fi avut nevoie (da, am avut colegi de bani gata, probleme? ) şi fix în ziua aia se nimerise să vina la el mătușa lui – catolică ca religie, măicuța de profesie. Nimic ciudat în asta.
                   Ei şi acu începe partea amuzantă… ajunge Dodo la Futre acasă, bate de 3 ori în ușă – precum străjerul care anunță sosirea vreunui nobil la curtea regelui – după care intră, fără să aștepte vreun răspuns – ăsta avea casă într-un cartier un pic mai rezidențial şi nu prea obișnuia să închidă ușa… vreodată… Futre, care bănuia ce urmează, iese în întâmpinare, dar până să apuce să zică ceva Dodo începe cu înjurături, dar dealea „hard” nu mai știu exact la adresa cui… oricum ideea era că înjura așa de urat încât Futre a rămas uimit… se uita Dodo atent la Futre cum era el împietrit şi zice: „Ce ai bha? Ti-a mâncat pisicuța limba?” (povestea pisicuței altă dată) mai face un pas, adică ajunge în dreptul bucătăriei… şi acolo uimire… rămâne fix uluit de ce vedea, întoarce ușor capul spre Futre şi zice iar – pentru ca intre timp nimeni nu îi dăduse restart lui Futre şi astfel, ăsta era în continuare blocat - „Futre…. E o măicuță la tine în bucătărie…” Futre găsește puterea sa deschidă gura: „Știu!” După care vine „nucleara”: „Pai dă-o afară… nu vezi că iți mănâncă mâncarea?!?!”

                  Ce a urmat după aia e aproximativ neclar, unii spun că măicuța ar fi scos o sabie ninja şi i-ar fi arătat lui Dodo rețeta pentru celebra „Salată Japoneză” alții zic că Dodo ar fi aruncat-o pur şi simplu pe fereastră (de acolo şi ideea celebrei reclame), dar eu cred că restul nu mai contează, oricum, ochiul vânat al lui Dodo de a doua zi ascundea destul de bine secretul celor întâmplate…
                 Cine a mai văzut o măicuța ucigașa? Nimeni – presupun… Cine l-a văzut pe Futre lovind o ființă vie?? Tot nimeni – iar asta nu e presupunere… Greu de zis cine i-a dat-o lui Dodo…

2 comentarii:

aiacuparu.wordpress.com spunea...

Daca matusa lui Futre arata ca cea din poza...indubitabil de rusinos, Dodo si-a luata de la o maicuta!

armin spunea...

spre rusinea mea nu stiu cum arata matusa lui Futre... dar trebuia sa fie destul de solida ca sa i-o dea, pentru ca Dodo nu e tocmai un fir de papadie.

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează... uneori